Banecykling

EM i Hviderusland aflyses

EM i banecykling, der skulle afholdes i Hviderusland i juni, er aflyst grundet urolighederne i landet.

Der skal alligevel ikke afholdes EM i banecykling i Hviderusland i slutningen af juni.

På grund af de politiske uroligheder i landet på det seneste har Den Europæiske Cykelunion (UEC) torsdag besluttet at aflyse mesterskaberne. Det skriver UEC på sin hjemmeside.

- Vi arbejder allerede på at finde en alternativ løsning, der gør det muligt for rytterne fra vores medlemslande at konkurrere i denne sæsons kontinentale mesterskab, siger UEC-præsident Enrico Della Casa på hjemmesiden.

EM skulle have været afholdt i Minsk fra 23. til 27. juni.

Siden august sidste år har der dog været store politiske uroligheder i Hviderusland, efter at landets præsident, Aleksandr Lukasjenko, blev genvalgt. Udenlandske valgobservatører vurderede i den sammenhæng, at valget ikke var frit.

Danmark var imod Hviderusland som EM-vært

Danmarks Cykle Union har tidligere meldt ud, at man var imod Hviderusland som vært. Alligevel var det planen at møde op, fordi sanktionerne ved et afbud ville være omfattende.

  • Afbud ved EM betyder udelukkelse ved VM 2021
  • Fravær ved VM 2021 besværliggør kvalifikationen til VM 2022
  • Besværlig VM-kval påvirker forberedelserne til OL 2024

Dog var det en del af planen at stille op med et alternativt landshold, fordi herrernes banelandshold skal på højdetræningslejr som en central del af OL-forberedelserne. Derfor var flere topnavne som eksempelvis Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv ikke med i EM-planerne.

- Vi stiller med et bobler-landshold, der skal tage over efter det nuværende hold. Nogle af de nuværende ryttere kan sagtens blive en del af holdet efter OL, men vi stiller med dem, vi regner med, der skal være stammen på det nye landshold efter OL i år, har elitechef Morten Bennekou tidligere fortalt til TV 2 SPORT.

Det var ikke helt klart, hvilke ryttere Danmark ville stille op med på kvindesiden.