OL Tokyo 2020

Danske medaljefavoritter går ind til OL i uvished

De regerende verdensmestre stiller op til OL som store favoritter i banecykling, men coronapandemien har gjort forberedelserne svære.

Overlegent VM-guld og tre verdensrekorder blev sat, da de triumferede i Berlin i februar 2020.

Mange danskere tror og håber på, at banelandsholdet i cykling igen kan skaffe det fornemmeste ædelmetal hjem til Danmark. Denne gang på banegulvet i Tokyo ved OL.

TV 2 har tirsdag mødt de succesrige ryttere i Københavns Lufthavn, inden de satte sig på flyet mod den japanske hovedstad. Forventningerne er tårnhøje, men en snert af usikkerhed har også meldt sig. Coronapandemien har ført en lang række løbsaflysninger med sig, hvorfor modstanden har været sparsom siden triumfen sidste år.

Det fortæller Julius Johansen, der skal rulle sammen med landsmændene i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

- Det er svært at have nogle forventninger, når man ikke har kørt mod andre i halvandet år. Det gør det hele meget mere usikkert og meget sværere at spå om.

- Men vi går ind som en af de store favoritter, og vi kører hurtigere, end vi nogensinde har gjort. Vi tror på, vi kan køre med om medaljerne. Det er helt sikkert. Vi drømmer om guld. Vi drømmer om at gentage succesen fra VM. Det er det, vi træner efter, og det er det, vi går efter, siger Julius Johansen.

Tror ikke på andet end guld

Udover Julius Johansen stiller Danmark på herresiden op med Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Frederik Rodenberg, Niklas Larsen og Michael Mørkøv.

Dermed er det ikke overraskende et genvalg til verdensmestrene, som banelandstræner Casper Jørgensen tager med til Japan. Han giver dog Julius Johansen ret i, at forberedelserne har været anderledes end vanligt.

- Normalt har man et VM eller et EM ret tæt på, så man ved, hvad nationerne kommer med. Mange andre af de store lande har vi ikke set siden VM i Berlin for halvandet år siden. Så det er meget specielt, siger Casper Jørgensen.

Lasse Normann Hansen, der sammen med Michael Mørkøv vandt VM i parløb, har stor tro på, at Danmark er en guldmedalje rigere, når de trækker cyklerne ud af hallen igen.

- Efter successen ved VM sidste år, så vil jeg gerne se de andre køre hurtigere end os, før jeg tror på andet end guld, lyder det.

Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen er verdens hurtigste i 4000 meter holdforfølgelsesløb. Video: TV 2 SPORT

Danmark stiller op i følgende discipliner

  • Holdløb, herrer
  • Parløb, herrer
  • Omnium, herrer
  • Parløb, kvinder
  • Omnium, kvinder

Første gang banelandsholdet skal i aktion er 3. august.