Banecykling

- Briterne brokker sig i stride strømme, siger dansk elitechef

Længe efter Danmarks OL-semifinale var der tvivl om resultatet.

Artiklen er opdateret efter den endelige bekræftelse af Danmarks finaleplads.

Dramaet forsatte længe efter Danmarks semifinale i holdforfølgelse, hvor Frederik Rodenberg Madsen kørte direkte ind i en britisk rytter.

Den internationale cykleunion UCI sendte Danmark videre, men i Tokyo ventede elitechefen i Danmarks Cykle Union stadig på en endelig melding en times tid efter løbet.

- Vi føler os ikke sikre. Briterne brokker sig i stride strømme, og vi vil gerne se en resultatliste og høre det i højtalerne, siger Morten Bennekou til DR1.

Frederik Rodenberg tilføjer over for Ritzau:

- Vi venter stadig på den officielle udmelding, men vi håber selvfølgelig, vi er videre. Nu forbereder vi os, hvis det skulle vise sig, at vi skal køre om i morgen, så er vi bedst muligt forberedt.

Over en time efter løbet var resultatet stadig ikke bekræftet på den officielle OL-hjemmeside, men ventetiden er ikke det eneste, der ærgrer Morten Bennekou.

Han påpeger, at styrtet kunne have været undgået, hvis forholdene omkring banen havde været bedre.

- Frederik kigger altid ned i styret på den sidste kilometer. Og der skal være nogle folk med flag på omgangene, som skal markere, at det andet hold er splittet, hvis man kan risikere at møde andre ryttere. De flag blev ikke rejst.

Styrtet skete, da semifinalen reelt var afgjort. Danmark skulle sådan set bare gennemføre de 4000 meter, fordi danskerne var langt foran Storbritannien, der var gået i opløsning.

To ud af fire britiske ryttere var faldet fra, men da tre mand skal over målstregen for at fuldføre, blev Charlie Tanfiled ved med at køre på banen som den tredje brite.

Ham skulle danskerne til at overhale med en omgang, da Rodenberg kørte lige ind i ham. Efterfølgende kørte briterne videre, mens danskerne forlod banen. Det bragte to scenarier i spil, men ifølge UCI er det altså punkt nummer et, der er gældende.

  1. Danmark vinder, fordi Storbritannien blev indhentet
  2. Storbritannien vinder, fordi Danmark ikke gennemførte

Godt nyt om Rodenberg

TV 2 SPORT har været i kontakt med Andreas Top Adler, der er præstationsingeniør i Team Danmark. Han er også til stede i Tokyo, hvor de første meldinger om Rodenberg er gode.

Intet tyder på skader, fortæller han:

- Adrenalin kan spille ind, men ude fra ser han godt ud, skriver Andreas Top Adler til TV 2 SPORT.

Finalen køres onsdag, hvor Italien er videre efter en langt bedre oplevelse i semifinalen. Italienerne forbedrede Danmarks verdensrekord fra 2020 med over to sekunder, da de slog New Zealand i OL-semifinalen.