Danmark er i OL-finalen efter styrt og kæmpe drama

Efter et styrt i holdløbet er Danmark videre til OL-finalen. Afgørelsen lod vente på sig.

Danmarks suveræne banelandshold skal køre om OL-guld, men semifinalen forløb langt fra efter planen.

Et styrt, hvor Frederik Rodenberg Madsen kørte direkte ind i en britisk rytter, skabte usikkerhed om resultatet af semifinalen.

Først efter en halv times ventetid blev det slået fast, at Danmark går videre, fordi Danmark indhentede Storbritannien i forbindelse med styrtet.

- Det bliver Italien og Danmark om guldet, skriver den internationale cykleunion UCI på Twitter.

Senere har Team Danmark også skrevet på Twitter, at finalepladsen og dermed endnu en dansk medalje er en realitet. Klokken 11.23 kom så den endelig melding på den olympiske cykelbane.

Styrtet skete, da semifinalen reelt var afgjort. Danmark skulle sådan set bare gennemføre de 4000 meter, fordi danskerne var langt foran Storbritannien, der var gået i opløsning.

To ud af fire britiske ryttere var faldet fra, men da tre mand skal over målstregen for at fuldføre, blev Charlie Tanfiled ved med at køre på banen som den tredje brite.

Ham skulle danskerne til at overhale med en omgang, da Rodenberg kørte lige ind i ham.

Efter styrtet kom Tanfiled tilbage på cyklen, mens Rodenberg forlod banen. Derfor var der tvivl om afgørelsen på semifinalen, hvor to scenarier var i spil:

  1. Danmark vinder, fordi Storbritannien blev indhentet
  2. Storbritannien vinder, fordi Danmark ikke gennemførte

Ligesom i det indledende løb stillede Danmark op med Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Madsen og Rasmus Lund Pedersen.

I onsdagens finale venter Italien, der slog Danmarks verdensrekord fra 2020 i den anden semifinale. Italienerne kørte i tiden 3.42,307, da de slog New Zealand.