OL Tokyo 2020

Derfor var OL-dansker rasende efter styrt

Det var faktisk slet ikke så underligt, som det måske så ud, da Frederik Rodenberg bragede ind i en britisk modstander.

Banelandsholdsrytteren Frederik Rodenberg var mildest talt i sine følelsers vold efter semifinalen mod Storbritannien tirsdag.

Danskeren kom til at køre direkte ind i en indhentet brite på sidste omgang, så de begge styrtede, og efterfølgende var danskeren så rasende, at han både råbte ad konkurrenten såvel som i sit håndklæde i ren frustration.

Men hvorfor var Rodenberg så oprevet?

- Han troede, at det var fjerdemanden, han ramte, og derfor troede han jo, at vi faktisk var ved at tabe, fordi vi væltede, siger elitechef i Danmarks Cykle Union, Morten Bennekou, til TV 2 SPORT.

For havde det være en fjerdemand, havde Storbritannien stadig haft tre ryttere på banen, og vinderen er det hold, der først får tre ryttere over stregen efter 4000 meter.

Men det var tredjemanden, Charlie Tanfield, der pludselig blev kørt ned bagfra.

- Hvis de havde tre foran, havde de jo stadig et hold, som bare skulle køre den sidste omgang. Så den allerførste reaktion skyldtes, at han troede, at vi havde tabt det hele der, siger Bennekou.

Hvordan kunne det overhovedet ske?

For udenforstående kunne det se højst besynderligt ud, at Frederik Rodenberg ufortrødent trampede videre i pedalerne, indtil han bragede ind i briten.

Men det var faktisk ikke så underligt.

Dels grundet danskerens egen kørestil og dels grundet et mangelfuldt setup rundt om OL-banen.

- Når et hold bliver splittet på den måde (som briterne, red.), skal der stå folk rundt langs banen med flag, der indikerer til det hold, der kommer bagfra, at nu kan de risikere at møde ryttere lidt forskellige steder. De flag er der ingen, der står med. De skal også stå med fløjter, forklarer Morten Bennekou.

- Mange af rytterne gør ligesom Frederik og kigger ned i styret og bare følger linjen under forhjulet. Men der står jo ikke nogen og fløjter, og det er Frederiks forventning, at han på den måde ville blive advaret. Han er mest aerodynamisk, når han har hovedet helt nede i styret, så det er det, han gør, og det plejer jo at gå meget godt.

Landstræner råbte og skreg

Banelandstræner Casper Jørgensen var også opmærksom de manglende advarselsflag- og fløjter.

Derfor forsøgte han selv at brøle situationens alvor ind til sine ryttere, men som bekendt uden held.

- I den ideelle verden ville jeg gerne have råbt en runde tidligere.

- Pludselig gik det så hurtigt med at indhente, så da de kom rundt næste gang, kunne jeg godt se, at det var oppe over, så jeg prøvede bare at råbe og skrige og stå helt oppe ved banen, men der var det næsten for sent.

Landstræneren måtte i stedet skynde sig at springe tilbage fra kanten af banen, hvorefter Rodenberg og Tanfield kom flyvende hen ad gulvet.

Efter næsten en halv times uvished fik Danmark tilkendt sejren og skal møde Italien i OL-finalen onsdag.