OL Tokyo 2020

Jublende dansker troede, de havde vundet OL-guld

Danmarks banelandshold blev nummer to ved OL, hvor guld har været målet i flere år.

Skuffelsen er enorm, efter Danmark tabte OL-finalen i holdløb med 17/100 af et sekund.

Afgørelsen var så tæt, at Rasmus Lund Pedersen troede, at Danmark havde vundet - men det lavede Filippo Ganna om på med en enormt flot afslutning.

  1. Italien: 3.42,032 (verdensrekord)
  2. Danmark: 3.42,198

Rasmus Lund Pedersen: - Det er hjerteskærende. Man har kæmpet så mange år for at vinde guld, og vi kommer som forsvarende verdensmestre og er sikre på, vi har niveauet til det. Vi kommer ud med sølv, og jeg tror faktisk til at starte med, at vi har vundet. Så at gå fra at tro, man har vundet og til at tabe, det er helt specielt.

- Jeg kan ikke huske, om vi er et halvt sekund eller tre hundrede dele fra, da vi kommer ind på sidste omgang, men vi fører i hvert fald. Det er det, jeg tror, der sker. Så kigger jeg op efter en omgang og ser det.

Lasse Norman Hansen: - Guld har været vores eneste fokus, så sølv er mindre, end vi havde håbet på og arbejdet henimod. Det er en skuffelse, og det er en skuffelse, vi skal lære at være stolte af. Men vi er stort set lige med dem. De slår os med… et pubeshår. Det slår os med så lidt.

Frederik Rodenberg Madsen: - Det er en livslang drøm, der glider ud af hænderne med 17/100. Det er mit værste mareridt for at være helt ærlig. Og at stå her nu er ikke særligt sjovt. Jeg har ikke så meget at sige andet end tillykke til Italien, og at jeg er stolt af vores hold, siger Rodenberg, der styrtede i semifinalen og derfor kørte finalen med smerter.

- Ikke overraskende gør det ondt at styrte med 67 kilometer i timen. Jeg kørte ind i en brite, der stod stille, og det gør ondt. Man føler, man er kørt over af en lastbil dagen efter – det er jo ikke fedt. Men man kæmper alt, hvad man har lært, og det var desværre ikke nok i dag.

Niklas Larsen: - Jeg skal lige sunde mig (inden omnium-konkurrencen, red.). Når man kører så vigtigt et holdløb tre dage i streg, så skal jeg lige hjem og sunde mig. Så må jeg se, hvordan jeg har det, når jeg står op i morgen. Forhåbentlig bliver det en god dag.

Efter holdløbet er Danmark med i omnium og parløb for både mænd og kvinder.