OL Tokyo 2020

Landstræner i tårer overvejer sit job

Casper Jørgensen er hårdt ramt af nederlaget i OL-finalen og skal gruble over sin fremtid.

Skuffelsen over at tabe OL-finalen er så stor, at den danske landstræner nu vil overveje, om han har mod på at stå i spidsen for banelandsholdet i endnu en periode.

Det siger en tårevædet Casper Jørgensen efter at have set sit hold blive slået af Italien med sølle 0,166 sekunder.

- En uge før OL var jeg ikke i tvivl. Men nu er jeg godt nok lidt i tvivl. For man ofrer rigtig meget, ikke? Men jeg kan jo godt lide det, siger Casper Jørgensen, inden han må afbryde presseseancen.

Forinden havde han nået at sætte flere ord på nedturen, der gør ekstra ondt, fordi Danmark har været det bedste hold på den internationale scene i de senere år.

Spørgsmålet er, om man også i fremtiden kan holde store nationer som Australien og Storbritannien bag sig.

- Men det er lidt det, der rammer en: At det her var vores vindue. Fordi vi bare har nogle ryttere, som er virkelig, virkelig stærke, og som har ofret virkelig meget. Det er også det, der gør ondt.

- Vi er et lille land, der ikke har så mange ressourcer som de store. Det havde bare været så fedt at tage det guld. Det er fandeme hårdt, siger Casper Jørgensen.

Han mener, det fik afgørende betydning, at Frederik Rodenberg styrtede i duellen mod Storbritannien tirsdag.

For selv om det danske hold i finalen kørte hurtigere end nogensinde, kunne en helt frisk Rodenberg havde gjort en forskel, mener han.

- Frederik kørte stærkt, men han var klart bedre i går. Så jeg tror desværre, at styrtet har betydning. Men det er også en del af gamet, siger Casper Jørgensen.

Han mener ikke, det var en realistisk mulighed at skifte Rodenberg ud med reserven Julius Johansen.

- Nej, ikke Frederik, for han betyder så meget for os. Han skal være på toppen, hvis vi skal vinde, siger landstræneren.