OL Tokyo 2020

Danske sølvvindere ofrede alt: - Chancen eller ambulancen

Julie Leth og Amalie Dideriksen blev nummer to i parløb, hvor flere konkurrenter styrtede.

I et parløb, der var præget af styrt, undgik Danmark at ryge i gulvet.

Det blev afgørende, selvom sølvvinderne Julie Leth og Amalie Dideriksen ellers var forberedt på det værste:

- Vi sagde til hinanden, at "det bliver kaos. Hvis vi ryger ned, så er det lige meget. Målet er at få en medalje, og så er det chancen eller ambulancen. Pokal eller hospital", siger Julie Leth til Kanal 5.

- Men det er klart, at der er større chance for en medalje, hvis man holder sig på cyklen, og det gjorde vi heldigvis. Vi kom lidt dårligt fra start, men vi bevarer roen og overblikket, og så ved vi, at vi er sindssygt stærke i den sidste halvdel af løbet, tilføjer Leth.

To gange var danskerne tæt på at ryge i brædderne, men både Julie Leth og Amalie Dideriksen holdt sig på cyklen i alle 120 omgange.

Og så slog de ikke mindst til, da Storbritannien og Frankrig lå foran feltet og forsøgte at tage en omgang. Danmark kom med rundt, mens Frankrig faldt fra, og sammen med Storbritannien og Rusland tog danskerne et stort skridt mod podiet. Undervejs i jagten på feltet hentede de adskillige point i de indlagte spurter, og det betød, at Julie Leth og Amalie Dideriksen vandt sølv foran Rusland. Storbritannien var ikke til at true på førstepladsen.

- Vi er sindssygt stolte over den her medalje. Vi kiggede på hinanden i aftes og sagde: ”Nu er vi her endelig. Vi har trænet super længe for at være med her til OL, og vi vil bare rigtig gerne have en medalje hjem". At vi så gør det på den største scene i cykelsporten og specielt i banesporten, hvor OL er kæmpestort, det er en drøm, der går i opfyldelse, siger Amalie Dideriksen til Kanal 5.

Det var Danmarks anden medalje på cykelbanen. Tidligere på ugen blev det også til sølv i herrernes holdforfølgelsesløb.