OL Tokyo 2020

Dideriksen var bange for at juble for tidligt

Amalie Dideriksen og Julie Leth var bange for at juble for tidligt, da de vandt sølv ved OL.

Der gik lang tid, fra OL-parløbet var slut, til de danske sølvvindere Amalie Dideriksen og Julie Leth løftede armene i jubel.

Der skyldtes dog ikke skuffelse over, at det ikke blev til guld. Danskerne turde ganske enkelt ikke stole på, at den elektroniske lystavle i hallen havde regnet pointene rigtigt sammen.

- Ved det her OL har vi set folk, der jubler for tidligt, siger Amalie Dideriksen med henvisning til Annemiek van Vleuten, der troede hun havde vundet landevejsløbet, men i virkeligheden blev nummer to.

- Man er altid lidt i tvivl, om de opdaterer tavlen rigtigt. Jeg syntes dog, at jeg havde regnet ud, at russerne skulle vinde den spurt for at overhale os

- Jeg følte mig rimelig sikker på medaljen, men jeg skulle lige finde Julie, siger Amalie Dideriksen.

Da det her projekt pludselig var en mulighed, skrev jeg med det samme til Amalie

Julie Leth

For de to danskere er det en drøm, der er gået i opfyldelse ved OL i Japan. Og det er samtidig kulminationen på fire års arbejde, siden parløbsprojektet blev oprettet i Danmarks Cykle Union i 2017.

- Jeg har drømt om at komme til OL, siden jeg var lille. Da det her parløbsprojekt lige pludselig var en mulighed, skrev jeg med det samme til Amalie: Vi skal til OL i 2020, siger Julie Leth.

- Jeg har virkelig troet på, at vi kunne noget sammen og var en kombination, som kan noget.

Det var Danmarks anden medalje på cykelbanen. Tidligere på ugen blev det også til sølv i herrernes holdforfølgelsesløb.