OL Tokyo 2020

Julie Leth blev dårlig efter parløbet

OL-sølvvinderen Julie Leth gav sig fuldt ud, da hun kørte parløb fredag formiddag.

Julie Leth kørte til grænsen og måske lidt over den, da hun sammen med Amalie Dideriksen vandt OL-sølv i parløb.

Efter løbet blev Julie Leth dårlig, og ifølge BT fik hun et ildebefindende. Avisen beskriver, at hun måtte lægge sig ned i ryttergården, fordi det sortnede for hendes øjne.

- Jeg havde bare givet alt, hvad jeg havde. Og der var varmt … og ja, der var bare mange ting. Og så stopper jeg lige pludselig op, og alt blodet røg bare til hovedet. Så blev jeg svimmel og overvældet, siger Julie Leth til BT.

Den danske sølvvinder forsikrer, at hun har det godt igen.

Kvindernes første parløb ved OL

  1. Storbritannien
  2. Danmark
  3. Rusland

Fra start til slut var Storbritannien suveræn i historiens første OL-parløb for kvinder. Danskerne kørte lidt afventende i starten, men midt i løbet slog de til, da Storbritannien og Frankrig lå foran feltet og forsøgte at tage en omgang.

Pludselig satte Julie Leth efter de førende ryttere, og derfor kom Danmark med rundt, mens Frankrig faldt fra i det hårde tempo, og sammen med Storbritannien og Rusland tog Julie Leth og Amalie Dideriksen et stort skridt mod podiet.

Undervejs i jagten på feltet hentede danskerne adskillige point i de indlagte spurter, og det betød, at Julie Leth og Amalie Dideriksen vandt sølv foran Rusland. Storbritannien var ikke til at true på førstepladsen.

- Vi kom lidt dårligt fra start, men vi bevarer roen og overblikket, og så ved vi, at vi er sindssygt stærke i den sidste halvdel af løbet, siger Julie Leth til Kanal 5.

Ved OL stiller Julie Leth kun op i parløb, mens Amalie Dideriksen også skal køre omnium på søndag. Inden da skal verdensmestrene Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen køre parløb lørdag formiddag.