Banecykling

Danmark vinder overraskende EM-guld

Et ungt dansk banelandshold, der ikke engang havde forventet at skulle køre med om medaljerne, har slået Schweiz i EM-finalen.

De tog til EM i Schweiz uden de store forventninger. De tager hjem som europamestre.

Det danske banelandshold har netop vundet EM i holdløb for herrer, da de slog de schweiziske værter efter et tæt holdløb, hvor Schweiz startede stærkest, men faldt sammen til sidst.

Danskerne kørte de 4000 meter i tiden 3:51.389.

Guldmedaljen er en kæmpestor overraskelse. Det danske landstrænerteam sendte et stort set nyt hold afsted i disciplinen, som Danmark har siddet tungt på de seneste år. Kun Rasmus Lund Pedersen er genganger fra VM- og EM-triumfen og OL-sølvet.

De havde end ikke forventet at kæmpe med om medaljerne, oplyste assisterende landstræner Martin Lollesgaard til TV 2 SPORT tidligere onsdag. Det betød også, at de var nødt til at trække Carl-Frederik Bevorts deltagelse i pointløbet tilbage.

- Ingen af os havde troet, vi skulle herned og køre om medaljer. Så vi troede, det var godt for ham at få et pointløb. Men holdløbet er jo det klart vigtigste. Det er over alt andet, sagde assisterende landstræner Martin Lollesgaard inden finalen.

Det danske hold blev noget overraskende klar til guldfinalen efter en dramatisk duel mod Italien tidligere onsdag.

Danmarks EM-banelandshold i holdløb:

  • Carl-Frederik Bevort (17 år)
  • Tobias Aagaard (19 år)
  • Matias Malmberg (21 år)
  • Rasmus Lund Pedersen (23 år)