Banecykling

EM-guld sætter store tanker i gang

Der er forhåbninger om en guldmedalje hos banelandsholdet, uanset hvem der stiller op til OL i Paris i 2024.

Når man vinder EM-guld, er det naturligt at drømme stort.

Hvad bliver det næste? Kan jeg mon deltage ved OL en dag?

De tanker fylder hos Carl-Frederik Bévort og Tobias Aagaard fra det danske banelandshold efter finalesejren over Schweiz onsdag.

Tobias Aagaard: - OL i 2024 er en drøm for mig. Det er det største, man kan komme til i banecykling. Det er en kæmpe drøm. Jeg tror, det ville være ret vildt at stå der. Det er ikke noget, man oplever hver dag. Det er det, jeg sigter efter nu, og så må jeg se, hvor langt det rækker.

Carl-Frederik Bévort: - Det ville være virkelig stort. Det er den største sportsbegivenhed, der findes. Hele oplevelsen ved at være til OL – det vil virkelig være stort. Det er en ting, der ikke er mange, der får lov til at prøve, så det er målet med det hele.

Tanken er bestemt ikke fjern.

OL i 2024?

Flere af de ryttere, der var med til at vinde OL-sølv til Danmark, satser lige nu på landevejscykling.

Danmarks OL-hold i 2021

  • Lasse Norman Hansen
  • Niklas Larsen
  • Frederik Rodenberg Madsen
  • Rasmus Lund Pedersen
  • Julius Johansen (reserve)

Derfor er Tobias Aagaard, Carl-Frederik Bévort, Matias Malmberg og Rasmus Lund Pedersen en del af det, som regnes for det "nye" kuld. Rasmus Lund var dog med i 2021.

Alligevel har landstræner Casper Jørgensen ikke opgivet at få flere af de "gamle" drenge med.

- Det er helt klart et håb, at nogle af dem melder sig under fanerne op mod OL i 2024, siger han til Ritzau.

Han tilføjer i samme ombæring, at det er "realistisk", at de "nye" kan komme på holdet til OL. Holdets sammensætning har dog ikke betydning for, hvad målet ved OL er.

- Uanset hvilket hold vi stiller op med, er det da mit mål og håb, at vi igen skal køre med om guldet, lød det fra Casper Jørgensen efter OL.

VM venter

Til VM i slutningen af oktober er det til gengæld en anden snak. Her er planen at stille med de samme fire, som vandt EM-guld onsdag.

Men selvom det danske landshold kommer som forsvarende europamestre, skal de ikke nødvendigvis regnes blandt favoritterne. Til VM forventes det nemlig, at flere af de store nationer kommer med forstærkede hold.

- Vi vil tage VM på samme måde, selvom vi lige har vundet EM. Hele konkurrencen var rigtig tæt. Alle kom med relativt uprøvede hold. Det kunne lige så godt have været os, der ikke vandt på marginalerne, siger Carl-Frederik Bévort.

VM køres fra 20. til 24. oktober.