Banecykling

Danske bane-helte fra Tokyo misser VM-podiet i parløb

Amalie Dideriksen og Julie Leth havde svært ved at gøre sig gældende i spurterne og blev nummer fem ved VM.

Cykelrytterne Amalie Dideriksen og Julie Leth endte på femtepladsen i parløb ved VM i banecykling i Frankrig.

På velodromen i Roubaix måtte de danske sølvvindere fra OL i Tokyo se Holland nappe guldet foran Frankrig og Storbritannien.

Den danske duo kom hurtigt bagud, men det gav trods alt lidt håb om en gylden aften, da Dideriksen og Leth lagde sig i front og vandt den femte af de 12 indlagte spurter.

Dermed kom danskerne op på 6 point, men allerede på det tidspunkt havde Storbritannien, Holland og Frankrig slået et pointforspring til de øvrige nationer.

Udfordringer i spurterne

De to danskere havde svært ved at gøre sig gældende i spurterne, og det lykkedes blot at hente yderligere fem point, så Dideriksen og Leth sluttede på 11 point.

Holland vandt VM-titlen med 35 point foran Frankrig med 30 point og Storbritannien med 24 point.

Italien vandt den sidste spurt og var med 23 point tæt på at fravriste Storbritannien bronzemedaljen.

Dansk bane-talent bliver sekser i mangekamp ved VM

Efter femtepladsen til den danske duo var det Matias Malmbergs tur til at forsøge at køre en topplacering hjem i omnium, banecyklingens mangekamp.

Den 21-årige dansker viste sig fornemt frem i banecyklingens mangekamp, men i sidste ende var han alligevel et godt stykke fra medaljerne. Han sluttede på sjettepladsen.

Før den fjerde og sidste disciplin, pointløbet, indtog Malmberg den samlede fjerdeplads fire point bag portugiseren Luri Leitao med en realistisk chance for at nappe en podieplads.

Inden da var det blevet til en sjetteplads i scratch, en syvendeplads i tempoløbet og en tredjeplads i udskilningsløbet for den unge dansker i et felt bestående af 24 startende ryttere.

Malmberg havde dog svært ved at gøre sig gældende i pointløbet med 100 omgange på velodromen i Roubaix. Han hentede blot otte point i de ti indlagte spurter.

Det var ikke nok til at fastholde placeringen i nærheden af podiet, og Malmberg raslede stille og roligt ned på den samlede sjetteplads.

Guldet gik briten Ethan Hayter, der vandt suverænt foran Aaron Gate fra New Zealand med Luri Leitao fra Portugal på tredjepladsen.