Banecykling

Mørkøv vil have mere guld: - Jeg kunne godt trække mig tilbage

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv er forsvarende VM-vindere, men er ikke bange for at miste trøjen.

Du kan se Michael Mørkøv og Lasse Normans parløb på TV 2 PLAY fra klokken 14.57.

De har kørt sammen siden 2013 og har aldrig tabt et parløb.

De kunne stoppe på toppen, men Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv sætter den imponerende stime og række af sejre på spil, når de stiller op til VM i parløb søndag.

Men selvom danskernes CV er fyldt op med World Cup-sejre, EM, VM og OL-guld, så er der plads til mere.

- Det er en flot statistik, vi har lige pt., hvor vi er ubesejret i alt, hvor vi har kørt internationalt, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

- Jeg føler egentlig godt, at jeg kunne trække mig tilbage i dag og være rigtig stolt af de resultater, jeg har opnået indtil nu. Men det er glæden ved cykelsporten, og fordi jeg stadig kan og har en god makker i Lasse, at jeg har lyst til at være med ved det her VM også.

Michael Mørkøv forklarer, at de ikke stiller op og er bange for at tabe - tværtimod. De stiller op med glæden ved at køre med om endnu et verdensmesterskab.

- Og hvis ikke det lykkes, er der ikke nogen, der kan snuppe de guldmedaljer, vi allerede har, siger Mørkøv.

Er storfavoritter

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv kommer til VM i Roubaix med en OL-guldmedalje i bagagen. Efterfølgende har de holdt formen ved lige, selvom landsvejssæsonen er ved at være slut.

- Jeg synes, at formen er rigtig god. Den er bedre, end den plejer at være på denne tid af året, siger Lasse Norman.

Det danske par er ikke bange for at erkende, at de er storfavoritter, men det ændrer ikke på den måde, de går ind til opgaven på.

- Selvom vi er storfavoritter, går vi aldrig arrogante ind til opgaven. Hver gang, vi skal lave et stort løb, forestiller vi os, at de andre har lavet noget hjemme, og de kommer med noget, vi ikke har kørt imod før, siger Lasse Norman Hansen.

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv var urørlige, da de sikrede sig VM-guld i parløb. Danskerne vandt med hele 29 point ned til New Zealand på andenpladsen. Video: TV 2 SPORT