Banecykling

Hylder rekord-Mørkøv efter VM-guld

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv er lykkelige over nyt VM-guld i parløb, og begge fremhæver måden, de genvandt regnbuestriberne på.

De er begge utroligt dygtige på banen. Sammen er de verdens bedste. Igen.

- Jeg er virkelig stolt af det her. Nu har vi vundet cykelløb på alle mulige måder og de sidste to gange uden at være totalt overlegne, men vi formår stadig at gøre forskellen på de sidste omkring 150 omgange. Så den her betyder virkelig meget, siger Lasse Norman Hansen til TV 2 SPORT.

Han roser sin makker, Michael Mørkøv - der nu har vundet VM-guld i parløb tre gange, hvilket er rekord - til skyerne efter triumfen.

- Michael er den stærkeste mand på banen i dag, og hans præstation i dag tager jeg hatten af for resten af mine dage. Det var virkelig imponerende på alle mulige måder, siger Norman Hansen.

Vandt på teknik og overblik

Det var først i den sidste spurt, danskerne sikrede sig VM-guldet. Italien, der længe lå i front, overhalede Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv efter 150 af de i alt 200 omgange.

- Vi får ikke så god en start og kommer lidt på bagkant. Det var ikke, hvad vi havde håbet på, men det var virkeligheden. Vi er sådan set pressede hele vejen igennem, men vi formåer at holde overblikket og have is i maven og tage de point, vi kan, siger Michael Mørkøv, der forsætter:

- Og jeg må bare sige, at jeg er utrolig stolt over den måde, vi vinder på i dag. Nu har vi vundet de her internationale parløb på højeste niveau både på styrke og i dag på teknik og overblik. Så vi har vundet på alle mulige måder. Jeg er utrolig stolt af det samarbejde, jeg har haft med Lasse de sidste par år.

Ringen er sluttet, men OL i 2024 er et mål

Norman Hansen og Mørkøv vandt OL-guld i Tokyo for to en halv måned siden. Faktisk har de vundet alle de parløb på internationalt plan, de har stillet op i sammen siden 2013.

- Jeg synes faktisk, at Lasse og jeg på mange måder har sluttet ringen nu, siger Michael Mørkøv og fortsætter:

- Vi startede det her OL-projekt med at vinde World Cups, EM, VM og OL, og nu har vi fulgt op med et verdensmesterskab mere. Så vi kan ikke drømme om så meget mere, andet end at der ligger et OL ude i fremtiden, men for nu har vi ryddet bordet totalt, og jeg er utrolig stolt over det, vi har præsteret sammen.

Går I efter OL i Paris i 2024?

- Det kan vi vist ikke løbe fra, men som vi også har sagt tidligere, kan der ske meget på tre år. Men lige nu fylder det utrolig meget i mit hoved, siger Lasse Norman Hansen.

Lasse Norman Hansen er 29 år. Michael Mørkøv er syv år ældre.