Banecykling

Cavendish skal køre i Danmark

Verdensstjernen Mark Cavendish deltager i DBC’s 3-dagesløb i Ballerup Super Arena midt i november.

Endnu et stjernenavn har meldt sin ankomst i Ballerup, hvor rytterne i feltet efterhånden må råde over mere guld end de fleste smykkebutikker.

Den seneste tilføjelse til listen over store profiler er ingen ringere end Mark Cavendish, der blandt mange meritter er tidligere verdensmester på landevej og indehaver af rekorden for flest etapesejre i Tour de France.

- Det er et kæmpe scoop for DBC, at vi har fået en aftale med Mark Cavendish. Og det er fantastisk, at vi kan præsentere en af verdens største cykelstjerner i Ballerup, udtaler DBC’s formand Bjarne Kratholm i en pressemeddelelse.

DBC’s 3-dagesløb køres i Ballerup Super Arena fra den 11. til den 13. november. Mark Cavendish skal danne par med belgiske Iljo Keisse.

De skal blandt andet køre mod Michael Mørkøv og Lasse Norman, der i år har vundet både OL og VM i parløb.

- Jeg er utrolig glad for, at Mark vælger at komme herop og bruge tre dage af sin november her i Ballerup. Han er en god kammerat og min kaptajn på landevejen, og så er han jo af det sidst årtis allerstørste cykelstjerner. Han giver de danske cykelfans muligheden for at komme og se ham på nærmeste hold. Og de unge ude i DBC får muligheden for at se en levende legende køre rundt ude i Ballerup. Så jeg glæder mig til at køre mod ham, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

Derudover stiller europamestrene York Havik og Jan Van Schip også op, ligesom danske Matias Malmberg og Frederik Rodenberg også stiller til start.

Deres palmarés rummer også medaljer – EM-guld i holdløb og EM-bronze i omnium for Malmbergs vedkommende og OL-sølv i holdløb for den kommende World Tour-rytter Rodenberg.