Banecykling

Smerteramt Cavendish sender hilsen fra hospitalet

Mark Cavendish har brækket et par ribben og punkteret en lunge. Dog er han ved godt mod.

Han kunne slet ikke nå at reagere.

Pludselig blev Mark Cavendish sendt i brædderne, da han stødte sammen med danske Lasse Norman Hansen under parløbet søndag aften, som var den sidste disciplin i seksdagesløbet i Gent.

Den 36-årige brite blev behandlet og var selv i stand til at rejse sig og gå rundt i hallen, men efterfølgende blev han lagt på en båre og kørt på hospitalet for yderligere undersøgelser.

Og her sender han nu en hilsen fra.

- Jeg vil sige, at jeg er overvældet og taknemmelig for al støtten og hilsnerne om god bedring, skriver Mark Cavendish på Instagram.

- Det er nok fair at sige, at seksdagesløbet ikke sluttede på den måde, vi havde ønsket. Efter noget vand på banen, et styrt i høj fart og et par kolbøtter bliver jeg nu behandlet for et nogle brækkede ribben og en punkteret lunge.

Briten er i smerter

Meldingerne fra Belgien lød i første omgang på, at han måske kunne udskrives mandag eller tirsdag morgen. Dog bliver han lidt længere, indtil der er helt styr på kroppen.

- Jeg er i smerter, men et par nætter med det fantastiske personale her på universitetshospital i Gent skulle få styr på det, slutter han.

Mark Cavendish kørte seksdagesløbet i Gent sammen med holdkammeraten Iljo Keisse, som måtte gennemføre parløbet alene. Det rakte i sidste ende til en fjerdeplads.

På trods af Lasse Norman Hansens styrt formåede danskeren sammen med sin makker, Michael Mørkøv, at gennemføre seksdagesløbet.

Det danske par endte på tredjepladsen i det traditionsrige løb.