Banecykling

- Det gør ondt at fejle til VM, siger skuffet dansker

Amalie Dideriksen føler ikke, at hun fik det resultat i omnium, som formen ellers var til. Lørdag byder på en ny chance for at snuppe VM-metal.

Amalie Dideriksen fik aldrig kørt det omnium, som hun havde drømt om ved VM i banecykling.

En samlet niendeplads blev det til for den tidligere VM-sølvvinder i disciplinen, og det skaber skuffelse hos danskeren.

- Jeg kom jo ikke for en niendeplads, men sådan er cykelløb en gang imellem.

- Det er en lidt tom følelse, men jeg er glad for den måde, jeg slutter af på, og jeg synes egentlig, at jeg får vist, at jeg har mere, end resultatet viser, siger Dideriksen til TV 2 SPORT.

Jagter oprejsning

Den 26-årige banerytter fik en forfærdelig start i scratchløbet, hvor hun blev nummer 20 ud af de 24 deltagere. Efterfølgende blev det til en femteplads i tidskørslen, en niendeplads i udskilningsløbet, inden hun kørte sig til en tredjeplads i pointløbet.

- Jeg får en lidt ærgerlig start i scratchløbet, hvor jeg kommer ret langt tilbage i klassementet. Ellers synes jeg, at jeg gør det godt i de andre discipliner, og jeg forsøger at hive mig selv op.

- Det gør selvfølgelig ondt, at man fejler, når det er et VM. Jeg synes, at jeg har lagt et rigtigt godt arbejde, inden jeg kom, og det er superærgerligt, at det ikke bliver vist. Forhåbentligt kan jeg gøre det bedre i parløbet i morgen (lørdag, red.), siger Amalie Dideriksen.

Ramt mentalt

Lørdag er der nemlig mulighed for oprejsning, når hun sammen med Julie Leth kører parløb. Deres makkerskab har tidligere vist, at det kan kaste medaljer af sig, da de ved forrige sommers OL vandt sølv i disciplinen.

Der skal dog arbejdes lidt med hovedet over natten.

- Fysisk følte jeg mig okay kørende. Mentalt skal jeg nok hive mig selv lidt op og komme videre. Det er det, der er det svære – specielt med de sidste par dages optakt, siger Dideriksen.

Efter programmet er det klokken 18.10 lørdag aften, at kvinderne kører parløb.

Du kan se VM i banecykling fra klokken 17.15 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.