Banecykling

Bizar situation frustrerer VM-dansker

Kvindernes VM i parløb blev neutraliseret, efter et lys på banen slukkede undervejs i løbet.

- Okay, nu kører vi. Vi er inde i det, vi har fået ti omgange, og det spiller. Vi har fået en sindssyg god start.

Sådan beskriver Amalie Dideriksen den danske start på lørdagens VM i parløb.

Den fornemme begyndelse, som hun havde sikret sammen med makkeren Julie Leth, holdt dog ikke ved ret længe. For pludselig skete der noget uventet.

- Lyset slukker i hallen. Det ligner måske ikke, at det er særligt meget, men når man ligger på modsatte langside og kigger efter ens makker, så har alle trøjerne samme farve. Så det var ikke forsvarligt at køre videre.

- Det er superfrustrerende, fordi vi fik en så god start, siger Dideriksen til TV 2 SPORT efter løbet, hvor danskerne endte med at vinde bronze.

Lyset gik på den ene langside med 116 omgange tilbage. Seks omgange senere blev løbet neutraliseret. VM-rytterne nåede i alt at køre i mørket i to minutter.

Efter en pause på små 10 minutter blev løbet genoptaget med 109 omgange tilbage.

"Det er ærgerligt"

Selvom der ikke er så meget at gøre ved det, ærgrer danskerne sig alligevel over situationen omkring lyset.

- Vi fik egentlig en god start igen, men desværre for os ender det jo med, at vi skal ind i ikke bare en men to spurter, fordi første spurt altid er sådan en, hvor vi ikke kører med. Så det er ærgerligt, at der går 20 omgange i stedet for 10. På den måde bliver løbet kortere, og det er ikke en fordel for os.

- Men der er ikke så meget at gøre ved det. Der er sådan noget, der sker, og vi kunne jo ikke køre videre med slukket lys, siger Dideriksen.

Guldet endte om halsen på belgierne, mens Frankrig hentede sølv.