Banecykling

Dansk par slider sig til VM-medalje i stort drama

Amalie Dideriksen og Julie Leth sikrede sig lørdag VM-bronze for anden gang efter flot afslutning.

Amalie Dideriksen og Julie Leths slutspurt ved VM i parløb i Saint-Quentin-en-Yvelines sikrede dem en tredjeplads efter et dramatisk løb.

Guldet gik til Belgien med 32 point foran Frankrig med 31. Danmark sluttede på 23 point og henviste Australien med 19 point til fjerdepladsen.

Leth og Dideriksen har leveret store resultater sammen i parløb de senere år med sidste års OL-sølv som højdepunktet.

De vandt EM-guld i 2018 og 2019 samt VM-bronze i 2019, og det sidstnævnte resultat blev altså kopieret lørdag aften.

Løbet blev neutraliseret

Løbet startede dramatisk med flere styrt, og efter ganske få omgange og en enkelt sprint blev løbet neutraliseret og sat på pause på grund af tekniske problemer med lyset i dele af arenaen.

Omkring ti minutter senere kunne løbet igen sættes i gang, og Danmark kom på tavlen med en andenplads og tre point i den anden sprint.

I fjerde sprint hentede danskerne maksimale fem point og avancerede til andenpladsen efter Frankrig.

Vandt sidste sprint

Efter 7 af de 12 spurter var Danmark faldet ned til fjerdepladsen, og Dideriksen angreb, men uden det store afkast. Ottende spurt kastede to point af sig, og Danmark var tilbage på en delt tredjeplads.

Men så tog det belgiske par fat med et angreb, der sendte dem op på førstepladsen, og Danmark var faldet ned på femtepladsen inden den sidste sprint, der talte dobbelt.

Det fik Danmark i angreb, og det lykkedes at vinde den sidste sprint til ti point, hvilket var nok til at komme på podiet.

VM i banecykling slutter søndag.