Banecykling

Stjerne skriver historie

Italienske Filippo Ganna har med endnu en verdensrekord nok en gang vist sin dominans i banecykling.

Han har netop slået den berygtede timerekord. Filippo Ganna, det italienske tempomonster, smadrede den historiske rekord i sidste uge.

Og nu har han skrevet sit navn endnu dybere ned i historiebøgerne.

Fredag aften kunne italieneren således lade sig hylde som verdensmester i 4000-meter individuelt forfølgelsesløb ved VM i banecykling.

- Det er fantastisk. Det her er en stor del af min karriere, og i dag har jeg opnået noget særligt for mig og folk, der har set løbet.

- Jeg vil takke alle personer her, for det har hjulpet mig meget med atmosfæren her. Også mit hold og alle, der støtter mig, siger stjernen til TV 2 SPORT.

26-årige Ganna vandt guldduellen mod landsmanden Jonathan Milan, men VM-guldet var slet ikke nok for Ganna torsdag aften.

Ny verdensrekord

Her slog han nemlig også verdensrekorden i disciplinen, da han kørte i mål i tiden 3.59.636.

Det var godt tre tiendedele hurtigere end Ashton Lambies tid fra august 2021.

- Den seneste måned har været meget hård, efter jeg har prøvet at forblive fokuseret efter VM. I dag viste jeg, at Filippo ikke er færdig; han er mødt op igen.

- Det er svært at beskrive denne måned. Mange følelser og hårde perioder. Men jeg vil gerne takke alle, og nu vil jeg fejre det lidt, for det har jeg brug for, lyder det fra Ganna.

Ivo Oliveira fra Portugal snuppede bronzemedaljen foran britiske Dan Bigham.