Banecykling

Udråbte de forkerte verdensmestre: - Jeg er skuffet og frustreret

Franske Valentine Fortin troede, at hun havde vundet VM-guld sammen med sin makker. Arrangørerne havde dog udråbt de forkerte vindere.

Det kan være svært at holde styr på pointene, når der bliver kørt parløb på banen.

Lørdag aften gik det også for hurtigt for arrangørerne, som kom til at udråbe de forkerte vindere ved kvindernes VM i parløb.

Alle græd, men jeg var ikke sikker... Jeg er skuffet og frustreret

Clara Copponi

Det gik ud over de franske hjemmebanefavoritter, som efter lidt tid fik frataget deres førsteplads og sendt ned på andenpladsen efter Belgien. Glæden havde lige nået at indfinde sig hos den ene halvdel af det franske par, inden følelsen blev forvandlet til skuffelse.

- Allerførst så jeg, at vi var nummer et med 36 point, mens Belgien havde 35.

- Jeg troede, at vi vandt, men bagefter så jeg Clara (makkeren, red.), og hun fortalte mig, at vi blev nummer to.

- Vi er skuffede, men det er første gang, at vi kører sammen. Vi kan være stolte. I dag er vi meget triste, men jeg tror, at vi vil være glade i morgen, siger Valentine Fortin til TV 2 SPORT.

'Det kan ikke passe'

I parløb er der en sprint efter hver tiende runde i løbet af de 30 kilometer, hvor kun fire par scorer point. Mens arrangørerne i første omgang meldte et forkert resultat ud, havde Fortins makker regnet rigtig.

Hun lod derfor ikke guldjublen bryde ud.

- Da de sagde det, så tænkte jeg; ’Nej, det tror jeg ikke kan passe’. Alle græd, men jeg var ikke sikker. Jeg så Valentine og sagde; ’nej, nej, nej, det tror jeg ikke.

- Jeg er skuffet og frustreret. Det er min tredje sølvmedalje (i parløb, red.), så i øjeblikket er jeg lidt trist. Men jeg er stolt af os, siger Clara Copponi.

Heldigvis fik arrangørerne både før og efter udråbt de korrekte bronzevindere. Det blev det danske par bestående Julie Leth og Amalie Dideriksen, som vandt VM-bronze for anden gang.