Banecykling

- Vi var statister hele vejen, siger Mørkøv om skuffelse

Det nye makkerpar Mørkøv og Larsen kunne ikke løfte forventningerne. Efter to VM-guld i træk måtte Danmark nøjes med en 11. plads ved VM i parløb.

Michael Mørkøv og Niklas Larsen havde ikke niveauet til at blande sig, da medaljerne skulle uddeles ved VM i parløb.

Det danske par sluttede langt fra de sjove placeringer, da det blev til en 11.-plads med blot 15 point.

- Vi er superskuffede. Jeg kunne godt se på et tidspunkt, hvor det bar henad.

- Vi var aldrig rigtig en del af løbet i virkeligheden. Vi var mere eller mindre statister hele vejen igennem. Det er en bet, og det er bittert med tanke på, hvad vi har præsteret i den her disciplin tidligere, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

Niklas Larsen har ved dette VM erstattet Lasse Norman Hansen som Mørkøvs makker i parløbet. Den nye konstellation er blevet sat sammen for at afprøve noget nyt frem mod OL i 2024.

- Det var bare hårdt. Folk kører stærkt. Vi må bare have respekt for, at de andre stepper op i den her disciplin. Det er ikke så mange procent, der afgør det, siger Niklas Larsen.

God tid til OL

Danmark har ellers haft verdens suverænt bedste par i de seneste år, hvor Michael Mørkøv sammen med Lasse Norman Hansen har vundet to VM- og et OL-guld.

Set i det lys er en plads udenfor medaljerne langtfra en acceptabel præstation af det nye makkerpar.

- Det var i hvert fald ikke nogen succes med en 11. plads, kan man sige, men til trods for det synes jeg, at Niklas kører et godt løb, og jeg synes også, at vi kører godt som par. Det er specielt at prøve et nyt makkerpar for første gang til et VM, men det var den mulighed, vi havde.

- Jeg synes ikke, at vi kan fortryde, at vi prøvede det af her. Der er heldigvis stadig to år til OL for vores vedkommende, siger Michael Mørkøv.

Med 65 point vandt Frankrig et suverænt VM-guld. Storbritannien tog sig af sølvet, mens Belgien fik bronze.