Banecykling

- Det er et wakeup-call, siger elitechef om VM

Makkerparret Michael Mørkøv og Niklas Larsen levede langt fra op til forventningerne til VM i parløb.

Elitechef i Danmarks Cykle Union, Morten Bennekou, er samlet ganske tilfreds med udbyttet til VM i banecykling, der kastede tre medaljer af sig.

Den danske 11.-plads i herrernes parløb ærgrer dog landstræneren.

- Jeg står lidt skuffet tilbage, efter parløbet kiksede. Det er malurten i bægeret til dette VM, som vi ellers er tilfredse med, fortæller Morten Bennekou til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Det ændrer ikke på, at vi kan se tilbage på et VM, hvor vi har vundet tre medaljer. Dem er vi utroligt glade og stolte over. Det er også i toppen af, hvad vi drømte om. Vi sigtede efter to-tre medaljer.

Forsvarer beslutning om nyt makkerpar

Danmark har ellers stolte traditioner i disciplinen parløb, hvor makkerparret Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv er forsvarende olympiske mestre, mens Julie Leth og Amalie Dideriksen vandt sølv i Tokyo sidste sommer.

Rutinerede Mørkøv dannede for første gang par med Niklas Larsen til VM som et led i forberedelserne til OL i 2024. På trods af det skuffende resultat, mener Morten Bennekou alligevel, at en udskiftning var den rette beslutning.

- Jeg mener bestemt, at det er den rigtige beslutning. Det er et skridt på vejen til OL. Det er ikke alle skridt, der er lige sjove at tage. Parløbet gav grundlag for nogle nye overvejelser. Det er et wakeup-call, der har givet stof til eftertanke, siger elitechefen.

- Vi skal prøve de konstellationer af, vi har mulighed for. Vi er så heldige at have tre ryttere, der har et meget højt niveau i parløb. Vi skal prøve tingene af, fordi vi kun kan spå om, hvem der har niveau til OL i 2024.

- Vi fik røvfuld

Spørger man Casper Jørgensen, cheflandstræner for banelandsholdet, havde det "gamle par" med Mørkøv og Norman heller ikke kørt sig til et stort resultat til VM.

- Fysisk er de bare ikke gode. De er ikke stærke nok. Taktisk kører de meget fornuftigt, men der mangler motorkraft. Som Mørkøv kørte, tror jeg heller ikke, de havde kørt en god placering hjem, hvis Lasse Normann var hans makker. Vi fik røvfuld og skal hjem at arbejde hårdere, siger han.

I Mørkøv og Larsens fravær kørte Julie Leth sig til VM-sølv i pointløb. Sammen med Amalie Dideriksen vandt Leth også bronze i parløb, mens det danske hold i 4000 meter-holdforfølgelsesløb også kørte sig til en bronzemedalje.