Baseball

Miraklernes tid er ikke forbi: Hillary og LeBron i episk taberduel

I nat mødes de to største taberhold i baseball i finalen. Det er historisk.

​Miraklernes tid er ikke forbi.

Natten til onsdag dansk tid lyder startskuddet til en episk duel i amerikansk sport. En duel, som allerede inden kampstart er historisk. Uanset hvad der sker, vil det nemlig betyde, at et af USA’s mest traditionsrige taberhold vil vinde en af de største titler overhovedet: World Series i baseball.

Baseball er en sport, som amerikanerne elsker, og som har godt fat i både Caribien og Japan, men det er som om, at resten af verden aldrig er kommet med. Årets finale er dog så speciel, at selv den største baseball-hader må tage nej-hatten af og baseball-cappen på.

World Series 2016

Kamp 1 - 25. Oktober: Cleveland - Chicago

Kamp 2 - 26. Oktober: Cleveland - Chicago

Kamp 3 - 28. Oktober: Chicago - Cleveland

Kamp 4 - 29. Oktober: Chicago - Cleveland

Kamp 5 - 30. Oktober: Chicago - Cleveland

Kamp 6 - 1. November: Cleveland - Chicago

Kamp 7 - 2. November: Cleveland - Chicago

Der spilles bedst af syv kampe, så vinderen kan i princippet findes allerede efter kamp 4.

I finalen står nemlig Chicago Cubs og Cleveland Indians. Og det er netop de to hold, der i længst tid er gået uden at vinde det nationale mesterskab. Cubs har ikke vundet i 108 år. Titanic var ikke engang sat i søen dengang.

Cleveland vandt senest i 1948.

Herunder ses listen over de længste tørkeperioder i baseball:

Team Hillary vs Team LeBron

Begge hold træder ind i finalen med hver deres særprægede historie.

På Chicago Cubs-siden står Hillary Clinton, og hun forudsagde sidste år, at Cubs ville vinde World Series, og at hun selv ville vinde Det Hvide Hus. Et helt vanvittigt udsagn dengang - men nu er både Cubs og Clinton favoritter til at vinde hver deres titel.

- Ville det ikke være vidunderligt, hvis de vandt. Utroligt, men vidunderligt, sagde hun, da hun satte sin autograf på en baseball-skjorte.

Clinton gjorde det værste man kan gøre som sportsfan

Clintons historik med Cubs er veldokumenteret. Hun voksede op i Chicago-forstaden Park Ridge, hvor hun gik til Cubs-kampe med sin far og spillede baseball med sine brødre i haven. Hun er ved flere lejligheder blevet set med den blårøde Cubs-kasket, og hun har sågar optrådt officielt som USA’s førstedame til en Cubs-kamp:

Så timingen er perfekt for Clinton, nu hvor amerikanerne skal til valg.

Men …

I 1999 gjorde Clinton det værste, man kan gøre som sportsfan. Hun iførte sig en New York Yankees-kasket, da storholdet fra storbyen kom til Det Hvide Hus for at blive hyldet for deres mesterskab året før. Det skulle senere vise sig, at Clinton var igang med at sætte sig selv i scene som senator i staten New York.

Hun fik hård kritik for sit illoyale kasket-skifte. Især New Yorks republikanske borgmester Rudolph Giuliani var ude med riven. Ironisk nok valgte han selv at støtte Boston Red Sox ved en senere lejlighed.

- Jeg ved, I vil buhe af mig

Hillary Clinton forklarede, at hun blot elsker baseball og var nødt til også at holde med et vinderhold. Hun var med andre ord træt af at holde med taberne fra Chicago. Desuden var hun dybt fascineret af Yankees-legenden Mickey Mantle.

- Jeg kunne ikke være gift med et tabende hold. Jeg var nødt til at finde et hold som modbalance til at tabe hvert år. Så jeg er ked af at sige det, og jeg ved, at I nu vil buhe af mig, men jeg blev Yankees-fan, sagde hun ifølge CNN.

- Jeg var nødt til at skifte mellem de to hold, fordi det var for hårdt kun at være Cubs-fan.

Nu er der pludselig sket noget med hendes originale hold fra hjemstavnen, og hun har fulgt deres færd gennem slutspillet på sin egen færd rundt i USA for at blive den næste præsident.

Dette tweet viser angiveligt præsidentkandidaten se Cubs spille sig i finalen:

Og sådan så det ud på banen, da miraklet skete:

Og uden for banen:

Chicago Cubs spiller sig i finalen i baseball: World Series.

Læs mere om Hillarys forhold til Chicago Cubs her:

World Series 2016 - bookmakerne

Selv om Cleveland har hjemmebanefordelen, er Chicago Cubs ret store favoritter.

Hos bet365 hedder oddsene før kamp 1:

Chicago Cubs: 1,47

Cleveland Indians: 2,75

Elendighed i Cleveland

Og nu til Cleveland, hvor historien er en anden men mindst lige så fascinerende. Her hedder hovedpersonen LeBron James, og han spiller i øvrigt basketball og slet ikke baseball.

Byen Cleveland i delstaten Ohio har i mange år haft det tvivlsomme ry af at være den mest forbandede sportsby i USA. Før denne sæson havde Cleveland ikke vundet et nationalt mesterskab i en af de fire store sportsgrene (amerikansk fodbold, baseball, basketball, ishockey) siden 1948. Men så skete der et mirakel. Det vender vi tilbage til.

Først skal vi lige igennem al elendigheden.

Det amerikanske fodboldhold Browns er kronisk dårligt. De har aldrig vundet noget, og har heller ikke været tæt på. Klubben henter altid de forkerte spillere og træffer generelt de forkerte beslutninger. Og de taber stort set altid flere kampe, end de vinder.

Farcen toppede, da ejeren Art Modell i 1995 besluttede at flytte holdet til Baltimore, hvor det blev til Ravens. Siden vandt holdet to Super Bowls. Men det var ikke i Clevelands navn.

Cleveland fik dog et nyt hold i 1999. Holdet fik samme navn: Cleveland Browns. Men det betød bare endnu flere skuffelser til byens hårdt prøvede fans. I denne sæson ligger holdet sidst i hele NFL med 0 sejre og 7 nederlag. Det går med andre ord dårligt.

En ny messias dukkede op

Historien om basketball-holdet Cleveland Cavaliers er ikke helt så smertefuld. Den strækker sig tilbage til 1970, hvor holdet blev stiftet. Der skulle dog gå en del år, før holdet gjorde væsen af sig i NBA. Men i 2003 skete der for alvor noget. Holdet stod med førstevalget i draften, hvor der skal vælges nye spillere ind i ligaen fra college. Og ganske belejligt var en lokal ung mand tilgængelig dette år - men han kom direkte fra high school, så god var han: LeBron James fra Akron, Ohio.

LeBron blev straks udråbt til frelseren, der skulle bringe et mesterskab hjem til den udsultede by. Men sådan skulle det ikke gå - i første omgang. Cavaliers begyndte at vinde flere kampe og komme i slutspillet flere år i træk. Men mere blev det ikke til. LeBron James skiftede i 2010 til Miami Heat, hvor han vandt det nationale mesterskab i både 2012 og 2013. I Cleveland kunne man blot måbende se til, mens byens fortabte søn kastede glans over Miami i stedet for sin hjemstavn. Det var næsten ikke til at bære.

Men så skete miraklet.

LeBron James vendte hjem til Cleveland for at vinde byen det mesterskab, som den så har ventet på så længe. Allerede i første sæson lykkedes det LeBron og Cavaliers at komme helt til finale-serien, men det blev til et nederlag til superholdet Golden State Warriors på 4-2 i kampe.

Året efter stod de to hold igen over for hinanden i finaleserien, og Golden State var foran 3-1 i kampe. Game over for Cleveland igen. Skulle man tro. Ingen hold er nemlig nogensinde kommet tilbage fra at have været bagud 3-1 i finaleserien. Men fanden tog ved LeBron James og med en uimodståelig indsats gik han forrest og fik besejret Golden State i de tre næste kampe.

Miraklet skete.

Forbandelsen blev brudt.

Og Cleveland eksploderede i jubel.

Er forbandelsen brudt?

Efter den episke comebacksejr begyndte spekulationerne: Vil det betyde, at andre sportshold i Cleveland begynder at vinde kampe? Kan de udnytte det momentum, som LeBron og Cavaliers fik bygget op? Svaret er tvetydigt. For Browns er stadig elendige. Men Indians har en fremragende sæson og kan nu vinde sit første mesterskab siden 1948.

LeBron selv har ved flere lejligheder støttet sine bysbørn selv om de spiller med en væsentligt mindre - og væsentligt hårdere - bold.

Så når den første bold bliver kastet i nat kl 2 dansk tid, så er det ikke bare en helt almindelig baseballkamp, der bliver skudt i gang. Det er et stykke amerikansk sportshistorie. Og det er LeBron James mod Hillary Clinton.

Kilder: CNN, Wikipedia, Real Clear Politics, MLB, NFL, NBA