Baseball

Århundredets spådom? Fan forudså historisk mesterskab for 23 år siden

Michael Lee leverer århundredets spådom, da han forudså Chicago Cubs' første mesterskab i 108 år i sin blå bog fra gymnasiet i 1993.

Baseball-klubben Chicago Cubs brød en 108 år lang forbandelse, da de i nat vandt World Series-mesterskabet over Cleveland Indians.

Det kom bag på mange.

Men ikke på MIchael Lee fra Californien.

I sin blå bog fra afgangsåret 1993 på Mission Viejo High School havde han allerede set den komme.

- Chicago Cubs. 2016 verdensmester. I hørte det her først, skriver han i den ene såkaldte quote, hver elev får til rådighed under afgangsfotoet.

Fordi internettet er internettet og internettet fuld af fidusmagere har mange stilt sig skeptiske over for denne visionære Michael Lee. Påstande om brug for billedmanipulatonsapplikationer som Photoshop eller MS Paint har cirkulet.

For hvem pokker vælger at bruge sin ene 'quote' på at forudsige noget så skørt som et baseballmesterskab 23 år ude i fremtiden?

Men da flere forskellige brugere fra imgur har uploadet billedet, skulle billederne være ægte nok.

En lokal tv-station fra Chicago har sågar været i kontakt med en af baseballspåmandens venner fra high school-tiden, der kan verificere historien.

- Da Lee og jeg stødte på hinaden via Facebook i 2009 sendte jeg billedet af spådommen til ham og sagde, at vi nærmede os 2016. Lee postede selv billedet på sin profil den 8. august, fortæller Marcos Meza til WGN TV.

Han gik på Mission Viejo High School, der ligger et par timers kørsel syd for Los Angeles, sammen med Michael Lee.

Cubs' sejr kom i hus i syvende og sidste kamp i World Series, da de på udebane besejrede Cleveland Indians i ti innings med cifrene 8-7.

Dermed har klubben rystet den såkaldte "Curse of the Billy Goat" af sig, som klubben ellers har lidt under siden 1908.