Houston Astros tager klubbens første baseball-trofræ

I den syvende og afgørende kamp i World Series vandt Houston Astros med 5-1 over Los Angeles Dodgers.

Houston Astros sikrede sig natten til torsdag klubbens første titel nogensinde ved finalen i den amerikanske Major League Baseball (MLB).

I den syvende og afgørende kamp i finaleserien, der går under navnet World Series, vandt Astros med 5-1 på udebane over Los Angeles Dodgers.

Dermed sikrede Astros sig altså sin første World Series-titel i historien.

Holdet er en enkelt gang tidligere nået frem til den prestigefyldte finale. Det var i 2005, hvor holdet dog tabte til Chicago White Sox.

Den helt store stjerne for Astros i årets finaleserie var George Springer, der også blev kåret til seriens mest værdifulde spiller (MVP). Han tangerede blandt andet rekorden for flest home runs i World Series med fem styk.

Efter kampen sagde han, at sejren var "en drøm, der gik i opfyldelse", og at sejren i høj grad lykkedes takket være klubbens tilhængere.

- Logoet på vores bryst betyder alt for os. Jeg er så glad på vores tilhængeres vegne. De har været igennem rigtig meget, men nu kommer vi hjem som mestre, siger George Springer ifølge nyhedsbureauet AFP.

Astros' sejr blev grundlagt tidligt i kampen, hvor gæsterne bragte sig foran med 3-0 i første inning og øgede føringen til 5-0 i anden inning.

Dodgers reducerede til 1-5 i sjette inning, men hjemmeholdet havde ikke et comeback i sig, og det blev derfor også slutresultatet.

Holdet var ellers suverænt i den regulære sæson, hvor Dodgers vandt flest kampe af alle hold. 104 sejre blev det til og 58 nederlag. Alligevel må Los Angeles-klubben altså sande, at den nu nærmer sig 30 års titeltørke.

Dodgers vandt sin seneste World Series-titel i 1988.