Basketball

Finne bliver basket-landstræner

Der var 18 ansøgere fra mange forskellige lande til jobbet som landstræner for det danske herrelandshold i basketball, og det endte med at blive en finne, som fik jobbet.

Finske Pieti Poikola skal stå i spidsen for landsholdet, efter at en længere proces med mange højt kvalificerede kandidater er overstået.

Sportschef i Dansk Basketball Forbund, Hrannar Holm, er meget tilfreds med ansættelsen.

- Der var mange gode kandidater til jobbet, blandt andet fra Spanien, Serbien, Kroatien og Amerika. Vores vurdering var, at af de omkring 20 ansøgere, var der i hvert fald seks-syv, som godt kunne have været valgt.

- Vi kiggede på filosofi, tidligere succes, motivation og flere ting, vi synes er vigtige, og vi har arbejdet meget på at få truffet en god beslutning, siger Hrannar Holm til forbundets hjemmeside.

- Valget var svært, men vi er overbevist om, at Poikola vil kunne hjælpe os med at flytte det danske landshold de næste år. Han har gjort et fantastisk stykke arbejde i Finland, og vi er rigtig glade for at få ham på vort hold, siger han.

Poikola var fra 2008 til 2012 træner for den finske klub Tampereen Pyrintö, hvor han var med til at vinde det finske mesterskab i 2010 og 2011. Begge år blev Poikola kåret til årets træner i Finland.

Inden Poikola blev træner i den bedste finske liga, har han blandt andet trænet dameholdet Turun Riento i den bedste finske række og tre forskellige hold i den næstbedste finske række for herrer.

Han har ligeledes været involveret som assistenttræner for både det finske U/16- og U/18-landshold.

Poikolas første opgave bliver første runde af kvalifikationsturneringen til EM i 2015. De kampe skal spilles i august og modstanderne er Schweiz, Luxembourg og Østrig.