Se listen: Disse sportsfolk sprang også ud

Mandag stod NBA-spilleren Jason Collins frem i Sports Illustrated, og talte om sin homoseksualitet.

Collins er godt nok den første aktive idrætsudøver i en af de store amerikanske sportsgrene til at stå frem og være åben omkring sin homoseksualitet, men han er langt fra den første sportsudøver, der gør dette.

Martina Navratilova, tennisspiller. En af de største kvindelige tennisspillere gennem tiden, Martina Navratilova, sprang ud som lesbisk i 1981. Hun har gennem karrieren blandt andet vundet 18 Grand Slam-titler i single-kategorien. Uden for banen er hun aktiv forkæmper for homoseksuelles rettigheder.

Gareth Thomas, rugbyspiller Den walisiske rugbyspiller Gareth Thomas stod frem som homoseksuel i 2009. Dengang var han stadigvæk aktiv, og spillede for Crusaders Rugby League.

Johnny Weir, kunstskøjteløber Den amerikanske kunstskøjteløber Johnny Weir vandt flere amerikanske mesterskaber, og deltog også i Vinter OL-sammenhænge, hvor hans bedste resultat var en femteplads. Weirs' seksualitet havde længe været diskuteret i medierne, og han kom endelig ud af skabet i sin bog fra 2011, kaldet Welcome To My World.

Orlando Cruz, bokser Orlando Cruz fra Puerto Rico stod frem som homoseksuel i oktober 2012. Han blev den første aktive bokser, der gjorde dette. Som han sagde dengang: Jeg er og vil altid være stolt af at være puertoricaner. Jeg er og vil altid være stolt af at være homoseksuel.

Justin Fashanu, fodboldspiller Justin Fashanu var den første britiske fodboldspiller, der stod frem som homoseksuel i 1990. Han begik selvmord i 1998 efter anklager om seksuelt overgreb på en 17-årig dreng. 

Kwame Harris, amerikansk fodboldspiller Kwame Harris spillede amerikansk fodbold for blandt andet San Francisco 49'ers indtil han stoppede sin karriere i 2010. I starten af 2013 blev han anklaget af sin mandlige kæreste for vold, og det var kort efter, at han stod frem i et interview med CNN og fortalte om sin homoseksualitet. Dermed adskiller hans historie sig fra Jason Collins, ved at Harris først fortalte om sin homoseksualitet tre år efter karrierestoppet modsat Collins, der stadig er aktiv.

Robbie Rogers, fodboldspiller Amerikanske Robbie Rogers indstillede karrieren i februar 2013. Ved samme lejlighed gjorde han det offentligt kendt, at han var homoseksuel.

Anton Hysén, fodboldspiller Anton Hysén, søn af den svenske fodboldlegende, Glenn Hysén, stod frem som homoseksuel i 2011.

Du kan se et galleri med de nævnte atleter ovenfor.