Tilskuerrekord og mestersejr i Boxen

Lørdag eftermiddag bød på et af Basketliga-sæsonens store højdepunkter, da Bakken Bears og Horsens IC mødtes i Jyske Bank Boxen i Herning.

Udover en ny publikumsrekord i dansk basketball på 5812 fremmødte bød lørdagen også på et fremragende topopgør mellem de to østjyske rivaler, der begge inden opgøret var ubesejrede i ligaen. Det er kun Horsens, der kan kalde sig det efter kampen.

Den startede i et højt tempo og med de forsvarende danske mestre i førersædet. Bakken lod sig dog ikke ryste og blev ikke mindst holdt inde i kampen af deres senegaleliske forward Michel Diouf, der leverede 15 point i kampens to første perioder (7/10 i feltet).

Momentum svingede frem og tilbage i kampen, der også bød på skiftende føringer - i kampens anden periode begyndte Bears dog at trække lidt fra 'de gule', da hele fem forskellige spillere (Iversen, Jukic, Lærke, Sahlertz og Bivia) ramte en treer for bjørnene.

Bakken gik til halvlegspause foran 55-48, efter en halvleg hvor bjørnene havde skudt 68 % i feltet og 50 % bag trepointslinjen.

Kampens tredje periode startede meget rodet, og Bears havde svært ved at få point på tavlen - faktisk blev det kun til tre point i tredje periodes første seks minutter.

Dette udnyttede Horsens til at kæmpe sig tilbage i kampen, og tage føringen - Bears fik dog svaret lidt igen i periodens sidste minutter, og nåede lige akkurat at vinde føringen tilbage, inden kampens sidste periode (70-69).

Fjerde quarter var præget af nerver og en smule træthed hos Bakken Bears, og dette udnyttede Horsens på kynisk facon - de forsvarende mestre vandt kampens sidste periode 23-11, og regnede treere i kurven i quarterens sidste minutter.

Det hele endte med en 92-81-sejr til Horsens IC, der dermed tog første stik i de tre interne sæsonopgør mod Bakken Bears.

Kampens topscorer blev HIC's Gabriel Iffe Lundberg med 21 point, mens titlen som kampens spiller gik til holdkammerater Nimrod Hilliard, der kampen igennem drev gæk med Bakkens forsvar og sluttede med 21 point.

Med sejren er Horsens IC fortsat ubesejret i denne sæson og topper derfor Basketligaen med maxpoint - Bakken Bears led deres første nederlag i ligaen og skal nu se frem mod tirsdagens europæiske opgør mod slovenske Tajfun.