Kobe Bryant er blandt de ti bedste nogensinde

Hvem er de ti bedste spillere nogensinde i verdens bedste basketballliga, NBA? Du får svaret og begrundelserne her.

Min NBA All-Time Top 10

Det vil altid blive en subjektiv vurdering når man vurderer spillere, personligheder eller hold fra forskellige tidsaldre.

Man kan selvfølgelig godt lave en liste over de spillere eller hold der har vundet mest – men det er jo ikke altid de bedste spillere der vinder mest – hvis de overhovedet vinder.

Derfor er det heldigvis op til en selv, da der ikke er en præcis facitliste. Det er samtidig også det der gør der sjovt at debattere.

Så lad os endelig få taget hul på debatten om hvem der hører til på NBA's All-Time Top 10 liste. Jeg giver her mit bud og erkender at der sagtens kunne have været flere historier og facts med. Men det ændre ikke ved at det er disse ti der laver min All-Time liste.

Her Kobe Bryant fra 1996 til 2016...

Black Mamba vs Air Jordan

Da Kobe Bryant scorede sine første point i NBA var Michael Jordan igang med sin anden stime af mesterskaber med Chicago Bulls. Legenden over dem alle havde tegnet NBA ud ad til og var allerede et globalt ikon med sit skaldede hoved, spredte ben og tungen hængende ud af munden. Der var heller ingen tvivl om at den unge Kobe havde sat næsen op efter "His Airness". Han blev den første spiller der blev beskrevet som "The next Jordan".

I nedenstående video er det også tydeligt at Jordans bånd har været studeret i en sådan grad af Kobe Bryant ungdomsår, at det nærmest er uhyggeligt.

Der var heller ingen tvivl om at den unge Kobe havde sat næsen op efter "His Airness". Han blev den første spiller der blev beskrevet som "The next Jordan".

Thomas Bilde, TV 2 Sport

Det har altid været Jordan som Kobe er blevet målt op imod. Om 10 år vil der givetvis være mange der vil blive vurderet som den næste Kobe. Men faktum er at MJ stadig er den største og selvom LeBron James måske har chancen for at udfordre verdensherredømmet og denne Top 10 liste, så vil Kobe stadig være det nærmeste vi kommer af remake af Jordan, alene på stil, attitude, spil og bevægelser.

Top 10

Michael Jordan

The G.O.A.T. Foto: Scanpix Danmark
For mig er der ingen over, ej heller ved siden af. Jordan er indbegrebet af The G.O.A.T. (Greatest Of All Time). Han var i seks NBA finaler. Han vandt seks mesterskaber. Han blev kåret til Finals MVP seks gange. Michael Jordan er klart den spiller alle måler sig efter og op imod. Før ham var det Magic og Bird – nu er det Kobe og LeBron. Spørgsmålet om hvem der bliver den næste Jordan og om han nogensinde kommer, har floreret siden den dag han trak sig tilbage. 
-----------------------------------------------
NBA karriere: 1984-93. 1995-1998, 2001-2003 
Mesterskaber: 6
MVP: 5
Finals MVP: 6
All-Star kampe: 14
Point i NBA: 32.292 (#4)
All-NBA 1st team: 10
All-NBA 2nd team: 1
Andre titler i NBA: 10 x Topscorer, Rookie of the Year, 2 x Dunk Champ, Årets forsvarsspiller, 9 x Årets forsvarshold og 3 x All-Star MVP.
Hold i NBA: Chicago Bulls og Washington Wizards

Bill Russell

Bill Russell, Oscar Robertson og Yao Ming Foto: Scanpix Denmark
For de fleste fans i dag er han måske ikke det mest kendte navn eller ansigt. Men med 11 mesterskaber på 13 sæsoner, hvoraf de sidste to var som spillende træner har han sat sit helt tydelige præg på ligaen som den mest vindende spiller nogensinde. Russell bliver også refereret til når man ser en spiller blokere et skud og tippe den til en holdkammerat i stedet for at slå den ud til publikum. For Russell handlede det aldrig om show – kun om at vinde!
-----------------------------------------------
NBA karriere: 1956 - 1969
Mesterskaber: 11 
MVP: 5
All-Star kampe: 12
Point i NBA: 14.522
All-NBA 1st team: 3
All-NBA 2nd team: 8
Hold i NBA: Boston Celtics

Kareem Abdul-Jabbar

Kareem Abdul-Jabbar Foto: Scanpix Denmark
Den mest scorende spiller nogensinde i NBA’s historie er noteret for 38,387 point fordelt udover 20 år i NBA (det samme som Kobe Bryant). Kareem vandt seks mesterskaber, seks MVP og blev to gange kåret til Finals MVP. Han har vundet det hele og har samtidig tilført spillet det ikoniske ”sky-hook”. Født som Lew Alcindor men skiftede navn efter at han konverterede til islam.
-----------------------------------------------
NBA karriere: 1969 - 1989
Mesterskaber: 6
MVP: 6
Finals MVP: 2
All-Star kampe: 19
Point i NBA: 38.387 (#1)
All-NBA 1st team: 10
All-NBA 2nd team: 5
Andre titler i NBA: Rookie of the Year, 2 x Topscorer, 4 x Flest blocks, Flest Rebounds, 4 x Defensive 1st Team.
Hold i NBA: Milwaukee Bucks, Los Angeles Lakers

Magic Johnson

Earvin Magic Johnson Foto: Scanpix Denmark
Et af de største smil i NBA’s historie og den første der rigtig forstod at leve i medierne og det skarpe lys blandt Hollywoods allerstørste stjerner. Det blev til fem mesterskaber, tre MVP titler og tre Finals MVP trofæer. Men desværre blev karrieren indstillet for tidligt pga. den HIV virus han blev smittet med i starten af 90erne. Magic var og er stadig indbegrebet af Showtime. En underholdende vinder.
-----------------------------------------------
NBA karriere: 1979 - 1991, 1996 
Mesterskaber: 5
MVP: 3
Finals MVP: 3
All-Star kampe: 12
Point i NBA: 17.707
All-NBA 1st team: 9
All-NBA 2nd team: 1
Andre titler i NBA: 4 x Flest Assists, 2 x Flest Steals og 2 x All-Star MVP.
Hold i NBA: Los Angeles Lakers

Larry Bird

Larry Bird Foto: Scanpix Danmark
Det direkte modstykke til Magic Johnson. Men det samme talent og sammen løftede de NBA til nye og hidtil usete højder. Det var den hvide mod den mørke. Det var Bostons arbejderklasse mod Hollywoods stjerner. Bird blev kendt som ”The Great White Hope” og ”Larry Legend”. Han gjorde alt hvad der blev krævet af ham for at vinde mesterskaber. Men udover at være en vinder kunne han også lide at fortælle modstanderne om det. F.eks. er det senere kommet frem at han i kampe fortalte modstanderne hvad han ville gøre inden spillet blev sat i gang. Så gjorde han det, præcis som han havde fortalt. Vandt kampen. Og sluttede køligt af med et: ”Told you so.”
-----------------------------------------------
NBA karriere: 1979 - 1992 
Mesterskaber: 3
MVP: 3
Finals MVP: 2
All-Star kampe: 12
Point i NBA: 21.791
All-NBA 1st team: 9
All-NBA 2nd team: 1
Andre titler i NBA: Rookie of the Year, 3 x NBA 3P Champ og All-Star MVP
Hold i NBA: Boston Celtics

Wilt Chamberlain

Wilt Chamberlain Foto: Scanpix Danmark
Hvis Magic og Bird var de to modstykker så var Wilt modstykket til Russell. Wilt var mere som Magic – en showman og et freak af en atlet. Hans type var ikke set tidligere og han var nærmest ustoppelig. Han er manden der scorede 100p i én kamp (Kobe er nr. 2 all-time med 81p i én kamp). Wilt the Stilt er kendt for flere vilde rekorder i NBA men også for at have udtalt at have været sammen med mere end 20.000 kvinder! Hvor Russell og Bird var en rendyrkede vindere så var Chamberlain mere selvisk og er historisk mere husket for at være før hans tid i forhold til størrelse og atletiske evner.
-----------------------------------------------
NBA karriere: 1958 - 1973
Mesterskaber: 2
MVP: 4
Finals MVP: 1
All-Star kampe: 13
Point i NBA: 31.419 (#4)
All-NBA 1st team: 7
All-NBA 2nd team: 3
Andre titler i NBA: Rookie of the Year, 7 x Flest Point, 11 x Flest Rebounds, 1 x Flest Assists, NBA All-Time Flest Assists, NBA All-Star MVP.
Hold i NBA: Philadelphia Warriors, Philadelphia 76ers, Los Angeles Lakers (og Harlem Globestrotters).

Kobe Bryant

Kobe Bryant Foto: Scanpix Denmark
  • Efter 20 år i NBA har Kobe nu valgt at trække sig tilbage. Han blev den første spiller der blev nævnt som ”The Next Jordan”.
Kobe slutter karrieren som nr. 3 på NBA’s All-Time topscore liste. Kun Kareem Abdul-Jabbar og Karl Malone er noteret for flere point end ham. Den ultimative individualist og konkurrencepersona. Det blev fortalt at han spillede dårligt i high school kampe, tidligt i karrieren, for at kunne tage det afgørende skud i kampene der ellers hurtigt havde været afgjort hvis han havde spillet igennem. Han vil have The Shine. Han er drevet af at ville være den bedste og han er i flere videoer og undersøgelser blevet set som den næste Jordan i en næsten uhyggelig grad. På trods af det så har Kobe været sin egen og en absolut ener. Han har vundet fem NBA titler, 2 x Finals MVP og en MVP. Kobe har sat en standard for hvordan man bærer sig selv i rampelyset (selvfølgelig med fejltrin) med en ukuelig tro på egne evner. Han har scoret 81 point i en kamp. Han har i karrieren tjent over 680 millioner dollars eller tæt på 4.5 milliarder kroner – hvilket gør ham til den bedst betalte basketballspiller nogensinde, og kun overgået af Tiger Wood, Michael Schumacher og Floyd Mayweather som bedst betalte individuelle sportsudøver!
-----------------------------------------------
NBA karriere: 1996 - 2016
Mesterskaber: 5 
MVP: 1
Finals MVP: 3
All-Star kampe: 18
Point i NBA: 33.583 (#3)
All-NBA 1st team: 11
All-NBA 2nd team: 2
All-NBA 3rd team: 2
Andre titler i NBA: 9 x Årets Forsvarshold, 2 x Flest Point og 4 x All-Star MVP
Hold i NBA: Los Angeles Lakers

Tim Duncan

Tim Duncan Foto: Scanpix Denmark
The Big Fundamental er måske et af de mest fortællende nicknames i NBA’s historie og det tilhører Tim Duncan. Han bliver anset af mange som den bedste powerforward nogensinde og ville derfor måske vippe Larry Bird af pinden i på andres lister. Duncan har vist sig som en rendyrker vinder og har flere gange været sat sammen med Bill Russell pga. deres mentalitet og tilgang. Man forventer faktisk at Duncan trækker sig efter denne sæson. Og hvor Kobe hyldes gennem hele sæsonen, så smutter Duncan nok ud af bagdøren duknakket uden at tiltrække sig nogen opmærksomhed.
-----------------------------------------------
NBA karriere: 1997 - nu
Mesterskaber: 5
MVP: 2
Finals MVP: 3
All-Star kampe: 15
Point i NBA: 26.484 (#14)
All-NBA 1st team: 10
All-NBA 2nd team: 3
All-NBA 3rd team: 2
Andre titler i NBA: Rookie of the Year, 8 x Årets Forsvarshold og All-Star MVP.
Hold i NBA: San Antonio Spurs

Shaquille O'Neal

Shaquille O'Neal Foto: Scanpix Danmark
Shaq kom ind i NBA og tog den med storm. Han var større og nærmest ustoppelig under kurven. I starten af 2000 var han uden tvivl den sværeste spiller at stoppe og med Kobe Bryant som makker hos Lakers var det nærmest umuligt at stoppe dem – og ham.
Shaq har ofte fået skudt i skoene at han ikke var seriøs nok og at han var mere til show og sjov end til hårdt arbejde for at maksimere sit talent. En sammenligning højere oppe på listen er klart Chamberlain.
-----------------------------------------------
NBA karriere: 1992 - 2011
Mesterskaber: 4
MVP: 1
Finals MVP: 3
All-Star kampe: 15
Point i NBA: 28.596 (#7)
All-NBA 1st team: 8
All-NBA 2nd team: 2
All-NBA 3rd team: 4
Andre titler i NBA: Rookie of the Year, 3 x All-Star MVP og 2 x Flest Point
Hold i NBA: Orlando Magic, Los Angeles Lakers, Phoenix Suns, Miami Heat, Boston Celtics og Cleveland Cavaliers.

LeBron James

LeBron James Foto: Scanpix Denmark
Der er slet ingen tvivl om at LeBron nok kommer til at kravle yderligere op af denne stige de kommende år. Udover Kobe så er LeBron James den spiller der har været nærmest at være den næste Michael Jordan. Han har vist at han til tider er ustoppelig og en gudsbenådet basketballspiller med både de fysiske rammer og talent der bringer ham ind i diskussionen om muligvis at være den bedste nogensinde… Men lad os vente og se hvad han får ud af det sidste af hans karriere.
-----------------------------------------------
NBA karriere: 2003 - nu
Mesterskaber: 2
MVP: 4
Finals MVP: 2
All-Star kampe: 12
Point i NBA:
All-NBA 1st team: 9
All-NBA 2nd team: 2
Andre titler i NBA: Rookie of the Year, 5 x Årets Forsvarshold, 2 x All-Star MVP og 1 x Flest Point.
Hold i NBA: Cleveland Cavaliers og Miami Heat

Honorable mentions:

Spllere der bør nævnes i forbindelse med en sådan Top 10 liste er Jerry West (manden der er kendt som ”The Logo” altså ham der har lagt silhuet til NBA’s klassiske logo), Oscar Robertson ("The Big O" snittede en triple-double over én hel sæson hvilket aldrig er gjort siden) og Hakeem Olajuwon ("The Dream" vandt to mesterskaber i Houston og er en af de mest alsidige centere nogensinde – desværre for ham så spillede han samtidig med Jordan, på nær de to år hvor Jordan spillede baseball… der vandt The Dream sine mesterskaber).

Der er ingen tvivl om at det bliver en legende der takker af torsdag morgen dansk tid. En af de allerbedste nogensinde får lov at få en allersidste dans på de bonede gulve i sit eget slot. Priserne for en plads på forreste række til dette afdansningsbal er på helt uhørt niveau med billetter solgt til over 175.000 kr pr stk til Kobe's sidste kamp.

Du kan se Kobe Bryant og Los Angeles Lakers mod Utah Jazz på TV 2 Sport torsdag morgen fra kl. 04.15 når det hele slutter efter 20 år på toppen!

Eleven Kobe og the G.O.A.T.
Eleven Kobe og the G.O.A.T. Foto: VINCENT LAFORET / Scanpix Danmark