Basketball

Forhadt og elsket i hjembyen: Derfor brød LeBron sammen i gråd

Det noget helt specielt for en tydeligt rørt LeBron James at hæve mesterskabstrofæet for Cleveland Cavaliers natten til mandag.

LeBron James er NBA’s superstjerne. Han har prøvet at vinde mesterskabet før. Men han har aldrig gjort det for Cleveland Cavaliers.

Og netop derfor blev det hele for stort til den store mand, der er født blot en times kørsel fra Cleveland. Natten til mandag vandt han karrierens mest betydningsfulde titel.

Foruden titlen blev ”King James” også kåret som finalernes mest værdifulde spiller. Udover det, og måske vigtigst af alt, vandt han sig også tilbage i borgerne fra Clevelands hjerter – de samme hjerter, han i 2010 ødelagde, da han skiftede til Miami Heat.

- At hjælpe med at føre den her by frem og at være et forbillede for folk i Cleveland, det er jeg stolt af, siger LeBron James på pressemødet efter kampen.

Efter syv år i Cleveland uden en mesterskabstitel besluttede LeBron at ’tage sine talenter til South Beach og slutte sig til Miami Heat’, som han formulerede i den meget omtalte tv-special ”The Decision”. Dengang lå det ikke i kortene, at han nogensinde ville blive tilgivet.

- De (Clevelands borgere) brændte LeBron James’ trøjer. Nationalgarden blev sat ind for at få ro på. Der var optøjer i Cleveland, og ejeren var ude at svine ham til, siger basketballkommentator Thomas Bilde.

Efter fire sæsoner i Miami, hvor han vandt to mesterskaber, tog LeBron James tilbage til Cleveland i 2014 med et helt særligt løfte.

- Så kom han tilbage til Cleveland og sagde ”jeg lover jer et mesterskab”. Det opnåede han ikke det første år. Her tabte de til Golden State. I år fik han det. Og derfor bryder han fuldstændig sammen og sidder i tårer, siger Thomas Bilde.

I interviewet efter den syvende finale var 31-årige LeBron James også selv klar over, at han havde opnået noget helt specielt.

- For to år siden, da jeg kom tilbage (til Cleveland, red.), satte jeg mig for at vinde mesterskabet for byen. Jeg gav alt, jeg havde. Jeg lagde mit hjerte, mit sved, mit blod og mine tårer i, sagde LeBron James efter kampen til ESPN.

- Jeg er lettet, det har været et par hårde uger, siger han.

I finaleserien stod LeBron James tilbage som den helt store spiller. Han var førende i alle de vigtige statistikker, og det er der ingen spiller nogensinde, der har været.

Med den tredje titel er superstjernen en titel tættere på legendariske Michael Jordans seks mesterskaber.

 • Højde (cm)

  203
  198
 • Point pr. kamp

  27.20
  30.10
 • Assists pr. kamp

  6.90
  5.30
 • NBA-sæsoner

  13
  15
 • NBA-mesterskaber

  3
  6
 • Mest værdifulde spiller i NBA

  4
  5
 • All-Star-kampe

  12
  14
 • Rookie of the Year

  1
  1

Hvem synes du er den bedste af de to?

Kilder: NBA.com og Landofbasketball.com