Rio 2016

Hård OL-modstand overrasker amerikanske basketstjerner

USA er ubesejrede ved OL i Rio, men det har langt fra været uden problemer.

Kevin Durant, Kyrie Irving, DeAndre Jordan, Klay Thompson, Carmelo Anthony og Paul George er blot nogle af de verdensstjerner, USA har taget med til basketturneringen ved OL i Rio.

Men selv om holdet er spækket med nogle af NBA's topspillere, har USA haft problemer undervejs. Det overrasker Paul George, der til daglig er Indiana Pacers' store profil.

- Personligt troede jeg, vi ville dominere disse kampe. At sejrene ville komme let. Men når man begynder at få bedre modstand, ser man, at holdene er ret gode, siger Paul George ifølge Reuters.

Søndag voldte det franske basketlandshold amerikanerne store kvaler, men det endte med en snæver sejr på 100-97 til USA. Tidligere i turneringen er det også blevet til smalle sejre mod Australien og Serbien.

Det var forsvarsspillet, den var gal med i søndagens kamp, mener shooting guard Klay Thompson fra Golden State Warriors.

- Jeg synes, vi gav lidt for meget væk defensivt, og det kan man ikke gøre i en turnering som denne.

- Vi blev for selvtilfredse i forsvaret, og mod hold, der bevæger bolden så meget, kan man ikke blive selvtilfreds, siger Klay Thompson.

USA har trods slingrekursen vundet fem ud af fem kampe og er dermed klar til kvartfinalen som vindere af gruppe A.

Modstanderen bliver enten Spanien, Kroatien eller Brasilien, som dyster om avancement mandag.