Rio 2016

Se det vilde dunk: Dream Team knuste Argentina

Det amerikanske basketballandshold havde ingen problemer i OL-kvartfinalen mod Argentina.

Det amerikanske basketball-landshold har vundet næsten alt ved OL, siden det såkaldte Dream Team gjorde sin olympiske entré i Barcelona i 1992.

Det kiksede dog i Athen i 2004, hvor holdet efter nederlag til Puerto Rico og Litauen blev sendt ud i semifinalen af Argentina.

Den historie får ikke lov at gentage sig i Rio, hvor holdet er klar til semifinalen efter sejr på 105-78 over netop Argentina.

En overraskelse så ellers ud til at være under opsejling i begyndelsen af kampen, hvor argentinerne en overgang førte med 10 point.

Men amerikanerne fik styr på kampen, og med Kevin Durant som topscorer med 27 point havde holdet ingen problemer med at få kontrol over kampen.

Det var i øvrigt den sidste landskamp i den argentinske veteran Manu Ginobilis karriere.

Den 39-årige San Antonio Spurs-spiller har været med ved OL fire gange, og var også med på det hold, der slog amerikanerne i 2004, men nu er det slut.

Han besluttede tidligere på sommeren dog at spille endnu en NBA-sæson for Spurs, som han har spillet for siden 2002 og vundet fire titler med.

USA møder Spanien i semifinalen, mens den anden semifinale bliver et opgør mellem Australien og enten Kroatien eller Serbien.