Historisk sejr: Bakken Bears klar til Champions League

Bakken Bears er klar til den første udgave af Basketball Champions League efter klar sejr.

Basketballholdet Bakken Bears er klar til den første udgave af Champions League, efter at holdet hjemme i Aarhus besejrede det estiske hold BC Tartu Rock med 83-70.

Bakken havde allerede tirsdag givet sig selv et hold udgangspunkt ved at vinde udekampen i Estland med otte point, og foran eget publikum gjorde Jakob Freils mandskab arbejdet færdig.

Det står allerede klart, hvem Bakken Bears skal møde i gruppespillet, som begynder 18. oktober.

Aarhusianerne er placeret i en otteholdspulje sammen med Banvit (Tyrkiet), Fraport Skyliners (Tyskland), Aris (Grækenland), CEZ Nymburk (Tjekkiet), Helios Suns (Slovenien), Monaco (Frankrig) og Ironi Nahariya (Israel).

Basketball Champions League er en ny turnering og et prestigeprojekt for Det Internationale Basketballforbund (Fiba), som lokker med en præmiesum på 35 millioner kroner.

Bakken Bears er blevet inviteret indenfor i kvalifikationen, efter at danmarksmestrene Horsens IC valgte at takke nej til at være med.

Årsagen var, at Horsens frygtede en økonomisk lussing, da der først er betydelige præmiepenge at hente efter gruppespillet, når turneringen når ind i den afgørende fase.