Første DM-titel i tre år til Bakken Bears: - Det er nice

Bakken Bears er danske mestre efter samlet sejr i finaleserien mod Horsens IC. De er nu det mest vindende hold i dansk basketballhistorie.

Der var guldregn over Aarhus Nord, da Bakken Bears vandt sit 15. danske mesterskab i klubbens historie mandag aften efter samlet sejr på 4-1 i finaleserien mod Horsens IC.

- Det er fucking nice. Jeg har været i fire finaler, og det er den første, jeg vinder. Jeg er bare glad nu, det har været hårdt arbejde og en lang sæson. Så jeg er bare glad, sagde Adama Darboe lige efter kampen.

Pokalen er nu tilbage i Aarhus, efter Horsens IC vandt de seneste to mesterskaber, men nu er Bakken Bears altså igen landets bedste - for første gang i tre år. Og det kom lidt bag på en af spillerne i interviewet efter kampen, at der var gået så lang tid.

- Er det ikke kun to år?

Nej, det er tre år siden.

- Sygt. Det er dejligt! Endelig, grinede Thomas Lærke.

Også Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard var glad og stolt over, at byen igen har landets bedste basketballhold.

- Det er jo fantastisk. Vi har savnet dem på inde rådhuset til fejringen derinde, så det er rart at komme til at gøre det i år. De har kæmpet enormt flot, og det har været en fremragende finaleserie, de har spillet. Så det er fuldt fortjent, sagde borgmesteren.

- Man bliver glad og stolt over sin by og sit hold. De har formået at løfte basketball i Danmark til noget helt særligt, og har på mange måder ligget helt i front i mange år. Så de fortjener det her.