Basketball

Wozniackis forlovede siger stop efter 12 år

David Lee, der har spillet over 800 kampe i NBA, annoncerede søndag sin pension på Instagram.

David Lee, der er forlovet med den danske tennisspiller Caroline Wozniacki, indstiller sin karriere i verdens bedste basketball-liga, NBA. 

Lee, der i 2015 var med til at føre Golden State Warriors til mesterskabet, annoncerede søndag sit basketballstop på det sociale medie Instagram.

David Lee har i gennemsnit scoret 13,5 point og lavet 8,8 rebounds i sine 829 kampe i NBA. Han har spillet i både New York Knicks, Golden State Warriors, Dallas Mavericks og San Antonio Spurs.

- En episk aften, hvor jeg har fejret min pension med mine venner og familie, skriver David Lee under et gruppefoto på Instagram.

- Tak til dig, min fantastiske forlovede Caroline Wozniacki, for at planlægge overraskelsen, tilføjer han.

I februar annoncerede Wozniacki, at hun var i et forhold med David Lee, og siden da har Wozniacki haft et af sine bedste år som tennisspiller. I alt nåede danskeren otte WTA-finaler, hvor turneringssejren ved sæsonfinalen var den ultimative kulmination på året.

David Lee og Wozniacki offentliggjorde deres forlovelse tidligere i november, kort efter Wozniackis sejr i Singapore. Ved den lejlighed fortalte David Lee, at han ser en sammenhæng mellem kærligheden og præstationerne på banen.

- Jeg tror meget på, at når man er glad uden for banen, så præsterer man også godt inde på banen. Sådan er det også med mit eget basketballspil, sagde han til TV 2 SPORT og fortsatte:

- Jeg elsker Caroline, uanset om hun spiller tennis eller ej, men jeg er glad for, at jeg kan være med til at give hende balance i livet. Hun er en fantastisk pige, og jeg er bare stolt af hende – både på og uden for banen.

David Lee har ved flere lejligheder støtter Wozniacki ved turneringer rundt omkring i verden. Det får han endnu mere tid til nu.

Hentet til NBA som førstevalg

David Lee blev i 2005 valgt af New York Knicks i første runde af draften, hvor NBA-holdene vælger de bedste spillere fra collegerækkerne. Han tilbragte fem sæsoner i klubben og blev i 2010 valgt til All-Star-holdet – årets hold i NBA.

Han blev siden sendt til Golden State Warriors, hvor han også tilbragte fem sæsoner. David Lee kæmpede med skader i sin sidste sæson i klubben og blev erstattet af Draymond Green i Golden States mesterskabssæson i 2015.

David Lee blev derefter sendt til Boston Celtics forud for 2015-16-sæsonen, men rejste hurtigt videre til Dallas. Efter at han blev fravalgt til truppen i Dallas, skrev han kontrakt med San Antonio Spurs, hvor han nåede at spille 79 kampe.

Han har været kontraktløs siden afslutningen af sidste sæson.