Basketball

Spiller anklaget for at sprede sexsygdom – NBA-hold annullerer kontrakt

Basketballspilleren Jamil Wilson bliver af ekskæresten beskyldt for at have smittet hende med en sexsygdom. Det giver ham nu sportslige konsekvenser.

Alt var planlagt, og der manglede blot en underskrift på kontrakten. Så kunne basketballspilleren Jamil Wilson få debut for Los Angeles Lakers, når de natten til fredag møder San Antonio Spurs i NBA.

Den plan er dog ikke længere aktuel. Den 27-årige tidligere Los Angeles Clippers-spiller er af sin ekskæreste blevet beskyldt for at smitte hende med sexsygdommen herpes, selvom Wilson udmærket var klar over, at han havde sygdommen.

Grundet uroen har Los Angeles Lakers valgt at trække kontrakttilbuddet for den kontraktløse spiller tilbage. Det var meningen, at de to parter skulle have en kontrakt på 10 dage på plads. Her skulle Wilson bevise sit værd for at få kontrakten forlænget. Det får han nu ikke mulighed for at bevise.

- Jamil er blevet unødigt skadet af anklagen, som nu har påvirket hans NBA-karriere, lyder det fra Wilsons advokat, Steve McCaskill, til ESPN.

- Vi vil ikke tolerere den falske anklage, og vi vil benytte os af alle muligheder for at bevise hans uskyld.

Formår de det, kan Wilson muligvis stadig have en fremtid hos Lakers. Holdet har ifølge ESPN således ikke afvist, at han kan få en kontrakt med holdet.

Jamil Wilson har i denne sæson spillet 15 kampe for Lakers’ Los Angeles-rivaler, Clippers. Han blev løsrevet fra sin toårige kontrakt den 5. januar, fordi holdet ikke længere havde plads til ham.