Basketball

Ventede i 10 år: Nu hylder stjernerne ham for debut

Andre Ingram havde i 10 år ventet på at få chancen i NBA. Natten til onsdag kom den så, og Ingram greb den til fulde.

Efter 10 år uden at have nået målsætningen havde mange muligvis droppet udfordringen.

Jeg sagde, at jeg havde stor respekt for ham

Chris Paul om Andre Ingram

Men ikke 32-årige Andre Ingram.

Mandag blev han efter 10 års hårdt arbejde, tro og drømme kaldt op fra NBA-udviklingsligaen G-League til Los Angeles Lakers, som ville give ham en kontrakt for resten af sæsonen. Og derfra greb Andre Ingram chancen.

I sin første NBA-kamp nogensinde natten til onsdag dansk tid mod Houston Rockets var Ingram brandvarm. Han startede ude, men da han først kom på banen, viste den 32-årige spiller, at han havde brugt ventetiden fornuftigt.

Alle af Ingrams første fire skud endte i kurven, og sammenlagt nåede han at score 19 point på blot otte skud – heraf fire ramte trepointsskud.

Den historie er noget, der har givet genlyd i NBA.

Stjerner reagerer

Allerede da Andre Ingram blev skiftet ind, fik han den første hilsen fra en af stjernerne i ligaen.

Houston Rockets point guard Chris Paul gik over til Ingram og gav ham en lille besked, før Ingram skulle spille sine første minutter i verdens bedste basketball-liga.

- Jeg sagde til ham, at jeg havde hørt om hans historie, og at hans hårde arbejde var utroligt. Jeg sagde, at jeg havde stor respekt for ham efter det hårde arbejde i G-League, og at han så endelig fik muligheden var specielt, sagde Paul ifølge ESPN.

Los Angeles Lakers-legenden Kobe Bryant viste også sin store begejstring efter Andre Ingrams imponerende debut.

På Twitter skrev Kobe Bryant, at han "elsker det" vedhæftet til en video fra mediet Bleacher Report, hvor flere af Ingrams debut-højdepunkter var med.

Isaiah Thomas, der er point guard hos Lakers, skrev på Twitter, at Andre Ingram var inspirerende.

Selv siger hovedpersonen, at det var en oplevelse for livet, at han kunne fuldføre sin drøm om at spille i NBA.

 Andre Ingram havde i sine 10 år i udviklingsligaen vist sig som en skarpskydende trepointsskytte. Han er således den spiller i udviklingsligaens historie, der har ramt flest trepointsskud med 713.

“Bare skyd”

Andre Ingram havde kun fået lidt under to dage til at forberede sig på at få debut for Los Angeles Lakers.

MVP-råbene var surrealistiske

Andre Ingram

Og da han endelig fik at vide, at han skulle spille med holdet, troede han, at han skulle lave sæsonens afsluttende G-League-interview. Men i stedet var den tidligere Lakers-spiller Earvin ’Magic’ Johnson, der nu er præsident i klubben, og sportsdirektøren Rob Pelinka klar til at overrække Andre Ingram de gode nyheder.

Efter den gode overraskelse manglede Ingram kun det vigtigste – at spille sin første NBA-kamp. Det er for mange en nervøs opgave, men den 32-årige Ingram er en rutineret herre, og han havde samtidig fået at vide fra sine medspillere og trænere, at der var tillid til hans evner.

- Alle sagde bare til mig: ”Når du er der, så bare skyd.” Det sagde alle. Alle spillerne og alle trænerne, siger Andre Ingram til ESPN.

- Fra opvarmningen var stemningen nærmest elektrisk. Man kunne mærke, at der var noget.

Undervejs i den flotte debut var der også flere af Lakers’ fans, der råbte ’MVP’ (Mest værdifulde spiller, red.) til Ingram.

- MVP-råbene var surrealistiske, siger Ingram om episoden.

Det var ikke kun Chris Paul, Kobe Bryant og Isaiah Thomas, der opdaterede deres sociale medier med hilsner til Andre Ingram.

Blandt mange var Brooklyn Nets-spilleren Jeremy Lin, New York Knicks’ Kyle O’Quinn og Indiana Pacers-spilleren Trevor Booker ved tasterne.

Andre Ingram kan dog ikke dvæle for længe ved den flotte debut.

Allerede natten til torsdag dansk tid skal han nemlig i aktion igen, når Los Angeles Lakers spiller sæsonens sidste kamp. Det sker ude mod lokalrivalerne fra Los Angeles Clippers.