Dansk profil stopper karrieren efter 20 år

Efter 20 år på topplan stopper Bakken Bears-spilleren Nicolai Iversen sin karriere.

38-årige Nicolai Iversen har prøvet meget i sin karriere. Han har spillet i Europa, USA og været en dominerende spiller i den danske basketliga gennem mange år.

Men nu er det slut. Det fortæller han i et interview med Aarhus Stiftstidende.

Iversen ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer, men han ser frem til at prøve noget nyt.

- Det kan da godt være, at jeg skal gå og sætte stilladser op, så jeg har til dagen og vejen for at få råd til at tage ud til Klitmøller og surfe, når jeg har lyst. Men det er jeg okay med. Og det kan være, jeg bliver ansat i Hummels HR-afdeling og bliver en guru derude. Men jeg vil ikke lukke nogle døre. Den eneste dør, jeg lukker, virker til at være til basketball, og så må vi jo håbe, jeg kan finde på noget andet, siger han til stiften.dk.

Nicolai Iversen nåede at spille 443 kampe for Bakken Bears (tredjeflest i klubbens historie) og score 4.322 point for den aarhusianske klub (næstflest i Bakkens historie).

Bakken Bears var bagud med syv point inden sidste periode, men vandt guldet med en 83-76-sejr over Horsens. Video: TV 2 Sport

Han var på San Jose City College i USA fra 2001 til 2002, hvorefter han tog på en mindre Europa-omrejse de efterfølgende år.

En rejse, der bragte ham forbi Tyskland, Spanien, Belgien, Ungarn, Schweiz, et smut i Danmark, Italien og så hjem til Danmark igen i 2008, hvor han tog til Svendborg og spillede et par sæsoner, inden han skiftede til Bakken Bears i 2011, hvor han har spillet lige siden.

Han har vundet otte DM-titler og blevet pokalmester fire gange.