Ayton blev førstevalg på hektisk draft-aften

Der var spænding og usikkerhed i luften, da NBA's næste generation blev valgt ind i ligaen her i nat.

Natten til fredag fandt det årlige NBA-draft sted, i Barclays Center i Brooklyn - ved draftet vælger de 30 NBA-klubber nye spillere til deres hold (eller rettighederne til at skrive under med de pågældende spillere), fra en pulje af tilmeldte spillere, der primært består af nordamerikanske collegespillere, samt internationale talenter.

Vanen tro bød nattens draft på to runder med i alt 60 draft-valg - for første gang nogensinde skulle Phoenix Suns vælge først i NBA's draft. Det udnyttede Arizona-holdet til vælge den 216 centimeter høje DeAndre Ayton, der senest har tørnet ud for college-holdet i samme stat, Arizona Wildcats.

Der var dog også en højtprofileret europæer i puljen af unge talenter – slovenske Luka Doncic har været det varmeste navn i de seneste uger, og efter at have vundet det spanske mesterskab med Real Madrid i tirsdags, blev det slovenske stortalent valgt ind i NBA af Atlanta Hawks, med draftets tredjevalg.

Atlanta har dog indgået en aftale med Dallas Mavericks, der sender Luca Doncic til Dallas, i bytte for femtevalget samt et fremtidigt draft-valg.

Et tidligere udset topvalg til draftet, Michael Porter Jr., blev første draftet som nummer fjorten af Denver Nuggets, efter en ny helbredsundersøgelse fortalte om mulige rygproblemer, der kan få indflydelse på Porter Jrs. karriere.

Herunder kan du se øverst draftede spillere fra nattens NBA-draft (se alle nattens draft-valg på NBAs hjemmeside)

 1. DeAndre Ayton – Phoenix Suns
 2. Marvin Bagley III - Sacramento Kings
 3. Luca Doncic - Atlanta Hawks*
 4. Jaren Jackson Jr. - Memphis Grizzlies
 5. Trae Young - Dallas Mavericks*
 6. Mohamed Bamba - Orlando Magic
 7. Wendell Carter Jr. - Chicago Bulls
 8. Collin Sexton - Cleveland Cavaliers
 9. Kevin Knox - New York Knicks
 10. Mikal Bridges - Philadelphia 76ers
 11. Shai Gilgeous-Alexander - Charlotte Hornets**
 12. Miles Bridges - Los Angeles Clippers**
 13. Jerome Robinson - Los Angeles Clippers
 14. Michael Porter Jr. - Denver Nuggets
 15. Troy Brown Jr. - Washington Wizards

* Atlanta Hawks og Dallas Mavericks har indgået en aftale om at bytte draft-valg. Dette skal dog først godkendes af ligaen.

** Charlotte Hornets og Los Angeles Clippers har indgået en aftale om at bytte ellevtevalget og tolvtevalget (samt to fremtidige andenrundevalg). Denne aftale skal først godkendes af ligaen.