Basketball

NBA-stjerner i stor byttehandel: - Der er ingen loyalitet i spillet

NBA-stjernerne Kawhi Leonard og DeMar DeRozan har været dele af en stor byttehandel i NBA.

Kawhi Leonards tid i San Antonio Spurs og DeMar DeRozans tid i Toronto Raptors er forbi.

Kan ikke stole på dem. Der er ingen loyalitet i spillet

DeMar DeRozan

De to NBA-klubber er blevet enige om en stor byttehandel, hvor de to nævnte stjerner skifter klub. Det bekræfter begge klubber på deres hjemmesider.

Foruden de to spillere skifter Danny Green også fra San Antonio til Toronto, mens Jakob Poeltl og et valg i næste års draft ryger den anden vej.

Dermed står begge stjernespillere nu i en ny situation, hvor de for første gang i karrieren skal spille for en ny klub i NBA.

Kawhi Leonard har spillet i San Antonio, siden han kom ind i ligaen i 2011. Han var en stor del af Spurs’ mesterskabssæson i 2013/14, hvor han i finalerne mod Miami Heat blev kåret til den mest værdifulde spiller.

For DeMar DeRozan slutter opholdet på ni sæsoner i Toronto Raptors, hvor han har udviklet sig til at være en af ligaens bedste shooting guards. Han blev i den seneste sæson udvalgt til årets All Star-hold.

Manglende loyalitet

DeMar DeRozan har i flere sæsoner været en favorit blandt Toronto Raptors fans. Han har været garant for en masse point og flere spektakulære dunks.

I 2016 skrev han under på en femårig kontrakt med klubben, og her skulle han efter sigende have fået at vide, at holdet ikke ønskede at bytte ham, men i stedet ville bygge truppen op omkring ham.

Det udsagn har fået DeRozan til tasterne på Instagram.

- Blev fortalt en ting og så sker der noget andet. Kan ikke stole på dem. Der er ingen loyalitet i spillet. Sælger dig hurtigt for en lille smule af ingenting, skriver DeMar DeRozan på Instagram

Men nu er tiden i den canadiske klub, der har popsangeren Drake som stort set fast bestanddel til holdets hjemmekampe, slut.

Heller ikke Kawhis ønske

Byttehandlen, som klubberne kan lave uden at spørge spillerne om lov, er formentlig heller ikke en del af Kawhi Leonards store ønske.

Efter en skadesplaget 2017/18-sæson, hvor han kun spillede ni kampe ud af 82 mulige i grundsæsonen grundet en lårskade, bad han tidligere på sommeren San Antonio Spurs om at sende ham klubben Los Angeles Lakers.

Det ønske får han altså ikke opfyldt nu, hvor Spurs valgte at sende ham til Toronto Raptors.

Kawhi Leonard kan dog til næste sommer selv vælge, hvor han vil spille, fordi hans kontrakt udløber.

Hvis det sker, har Toronto byttet deres stjerne DeMar DeRozan væk for at have Kawhi Leonard på kontrakt i én sæson. Torontos mål er nu at få overbevist Kawhi Leonard om, at han skal forlænge sin kontrakt med klubben.