Basketball

Kun sket én gang før - stjerne laver absurd pointhøst

NBA-spilleren Russell Westbrook blev igen den helt store stjerne for sit hold, Oklahoma City Thunder, da de vandt 119-103 over Los Angeles Lakers.

I amerikansk sport, hvor der er statistikker på langt mere, end man kan forestille sig, er det ikke altid særlig svært at blive historisk.

Det var dog imponerende ud over alle grænser, da Oklahoma City Thunders Russell Westbrook i sejren over Los Angeles Lakers blev noteret for 20 point, 21 assists og 20 rebounds. En absurd pointhøst, hvor han som den kun anden spiller i historien formåede at runde 20 i de tre kategorier (20-20-20).

Den første til at gøre det var legendariske Wilt Chamberlain, der i en kamp for Philadelphia 76ers den 2. februar 1968 blev noteret for imponerende 22 point, 21 assists og 25 rebounds mod Detroit Pistons.

Først med 42 sekunder tilbage af kampen blev statistikken en realitet for Westbrook, da Lakers brændte et skud, og han stod klar under kurven til at rive en rebound til sig. I sit interview på banen efter kampen dedikerede Westbrook sin 20-20-20-aften til den afdøde rapper Nipsey Hussle, der søndag blev skudt.

- Overvældende. Det er utroligt at gå ud og... ydmyg og taknemmelig over at have spillet sådan en kamp. Men det var ikke for mig selv. Det var for "min bror", det var for Nipsey. 20 plus 20 plus 20. De ved, hvad det betyder. Det var for "min bror". Hvil i fred, Nipsey, sagde Westbrook.

Normalt går man op i, om en spiller laver en såkaldt triple double, hvor man runder 10 i hver kategori. Her var det altså dobbelt op på det hele.

Efterfølgende blev han også forholdt øjeblikket i mixed zone, hvor han fik den sidste rebound, og hans holdkammerater tiljublede ham.

- Uden dem var intet af det her muligt. De gør mit arbejde virkelig nemt, og jeg prøver at gøre det samme for dem. Jeg er taknemmelig over at være på hold med sådan en gruppe fyre.

- Det betyder helt sikkert mere end mange andre rekorder i min karriere. Det var et helt utroligt øjeblik, som jeg ikke tager for givet. Jeg vil aldrig glemme det. Jeg er ydmyg og taknemmelig over at have muligheden for at komme ud og spille. Det er svært at sætte ord på, tilføjede han.

Westbrooks historiske kamp blev samtidig ottende kamp i karrieren, hvor amerikaneren rundede 15-15-15 i henholdsvis point, assists og rebounds i samme kamp.