Basketball

Baskethold skriver historie foran 72.000 tilskuere

Virginia Cavaliers vandt tidligt tirsdag morgen det amerikanske collegemesterskab for første gang.

For nogle af fremtidens NBA-stjerner vil collegefinalen 2019 stå som noget ganske særligt.

Tidligt tirsdag morgen dansk tid vandt Virginia Cavaliers det amerikanske collegemesterskab for første gang. Det skete med en sejr på 85-77 over Texas Tech Red Raiders. Finalen, der blev afgjort i overtid, markerede dermed et helt fantastisk år for Virginia.

- Det her er til fansene. I har været trofaste og fulgt os gennem tykt og tyndt. Tak, sagde træner Tony Benett efter kampen ifølge holdets Twitterprofil.

Med den bemærkning hentydede Benett til forrige sæson, hvor Virginia blev slået ud af slutspillet i første runde. Kun et år efter nedturen er holdet amerikansk mester.

- Jeg er tom for ord, sagde guarden Ty Jerome efter sejren til turneringens Twitterprofil.

Finalen 2019 blev spillet i U.S. Bank Stadium, der normalt er hjemmebane for NFL-holdet Minnesota Vikings. Hele 72.000 tilskuere var på plads, og efter en Virginia-føring på 32-29 ved pausen samt 68-68 ved fuld tid kunne de se mesterholdet trække fra i overtiden.

- Det er helt uvirkeligt, når man kigger rundt og ’tager det hele ind’. Det er det her, man drømmer om, siger Ty Jerome, der i øvrigt scorede sit karrierepoint nummer 1.000 undervejs i kampen.