Basketball

Tysk legende siger følelsesladet farvel til NBA

Dirk Nowitzki spillede i nat sin sidste hjemmekamp for sit hold, Dallas Mavericks. Afskeden med publikum rørte den store tysker.

Se Dirk Nowitzkis farvel til Dallas Mavericks i videoen øverst i artiklen.

Natten til onsdag takkede den tyske basketlegende Dirk Nowitzki af foran hjemmepublikummet i Dallas. Det blev et følelsesladet farvel fra Nowitzki til Dallas Mavericks – den eneste klub, som tyskeren har spillet for i sin 21-årige karriere.

Inden Dallas’ kamp mod Phoenix Suns lå det ikke helt fast, om hjemmekampen ville være Nowitzkis sidste eller ej.

Det bekræftede han dog, at det var, efter kampen var færdig. Her overtog Nowitzki hallens mikrofon, og undervejs pressede tårerne sig på for den store tysker.

- Som I nok havde forventet, så er det her min sidste hjemmekamp, indledte en følelsesladet Dirk Nowitzki i sin tale til publikummet, som afbrød ham med et stort og langt jubeludbrud.

Den bedste europæer

Dirk Nowitzki bliver af mange betragtet som den bedste europæer i NBAs historie, og nyhedsbureauet AFP har også kåret ham til netop det.

- Det mest imponerende han har lavet er at have været den bedste spiller på et hold, der vandt mesterskabet og være ligaens MVP, siger TV 2 SPORTs basketekspert Peter Wang.

I 2006-07 sæsonen blev han kåret til ligaens mest værdifulde spiller (MVP, red.), som den første og indtil nu eneste europæer.

Han vandt sit eneste NBA-mesterskab i 2011, da Mavericks noget overraskende slog LeBron James’ Miami Heat i finalen.

Nowitzki blev draftet af Dallas Mavericks tilbage i 1998, og dermed har han spillet i klubben i 21 sæsoner i træk. Det er rekord i NBA.

Tyskeren er blevet udtaget til NBAs All-Star kamp hele 14 gange i sin karriere

Dallas Mavericks vandt nattens kamp mod Phoenix Suns med 120-109. Nowitzki scorede 30 point. Han spiller karrierens sidste kamp mod San Antonio Spurs natten til torsdag.