Basketball

NBA-slutspillet er klar: Sådan kommer første runde til at gå

NBA går ind i sin afgørende fase, når slutspillet starter på lørdag. Steph Curry og Golden State Warriors er dobbelte forsvarende mester. Kyle Terada / Ritzau Scanpix

Slutspillet i verdens bedste basketliga, NBA, starter lørdag. TV 2 SPORTs basket-eksperter vurderer her kampene i slutspillets første runde.

Torsdag blev NBAs sidste grundspilskampe spillet. Det betød samtidig, at opgørene i første runde af slutspillet står klar.

Herunder kan du læse, hvordan TV 2 SPORTs basket-eksperter vurderer hver af de otte slutspilspilsserier og deres bud på, hvordan de ender.

Tallet i parentes er holdets seedning i den respektive konference.

Western Conference:

Golden State Warriors(1) – Los Angeles Clippers(8):

De dobbelte forsvarende mestre fra Golden State endte som forventet øverst i sin konference. De skal op mod et Clippers-hold, som mange havde afskrevet til slutspillet, men som har overrasket med flot spil.

Warriors går ind til slutspilserien med en småskadet Steph Curry, og det kan være Clippers’ lille chance for at gå videre.

Peter Wang:

- Warriors er stærke, men ikke lige så gode som tidligere. På papiret har de dog stadig det bedste hold i ligaen.

- Los Angeles Clippers skal håbe på, at endnu en Warrios-stjerne bliver skadet – ellers går de ikke videre.

Peter Wangs bud på resultatet: 4-0 til Warriors.

Steph Curry er sammen med Golden State Warriors store favoritter i serien mod Los Angeles Clippers

Jens Laulund:

- Jeg tror, at Warriors skal bruge serien på at komme i gang for alvor. DeMarcus Cousins skal spilles ind – han har aldrig været i slutspillet.

- Man må aldrig undervurdere Clippers’ Lou Williams. Gør Warriors det – specielt i fjerde periode af kampene – så kan det godt blive tæt. Men Warriors går videre.

Jens Laulunds bud på resultatet: 4-0 til Warriors

Houston Rockets(4) – Utah Jazz(5)

NBAs forsvarende MVP, James Harden, og resten af Rockets-holdet tager imod Utah Jazz. Rockets var én kamp fra at komme i finalen sidste år, og det vil være en gedigen skuffelse for Houston, hvis de ryger ud til Jazz.

Peter Wang:

- Hos Utah Jazz må det ikke kun være Donovan Michell, der skal lave point. De skal spille sammen som et hold i angrebet, og han skal have hjælp af den anden guard Ricky Rubio.

Peter Wangs bud på resultatet: 4-2 til Rockets.

Den forsvarende MVP, James Harden, skal lede Houston Rockets forbi Utah Jazz.

Jens Laulund:

- James Harden skal være den samme, som han har været i de sidste tre måneder.

- Og så skal Rockets håbe på, at Chris Paul ikke bliver skadet. Hvis de går videre, skal de være glade for at møde Golden State allerede i anden runde. Det betyder, at Chris Paul skal spille færre kampe, inden han møder Warriors, som han blev skadet mod i sidste sæsons Western Conference Finals.

Jens Laulunds bud på resultatet: 4-3 til Rockets.

Denver Nuggets(2) – San Antonio Spurs(7)

Denver Nuggets er i slutspillet for første gang i seks år. De har NBAs bedste hjemmebanestatistik, og den skal de forsøge at udnytte mod San Antonio Spurs, der er i slutspillet for 22. sæson i træk.

Selvom seedninger ligger langt fra hinanden, så kan serien godt blive tæt, fordi de lavestseedede Spurs har stor playoff-erfaring.

Peter Wang:

- Nuggets skal nyde at have NBAs bedste hjemmebanestatistik. Deres hold er ret uerfarne i slutspilssammenhæng, og jeg frygter for, hvad stjernen Nikola Jokic kan finde på at gøre i slutspillet.

Peter Wangs bud på resultatet: 4-3 til Nuggets.

Jens Laulund:

- Det bliver svært for Denver mod San Antonio, som har slutspilserfaring med Greg Popovic som træner.

- Popovic og Spurs skal undgå, at Denvers Paul Millsap og Nikola Jokic får bolden for meget tæt ved kurven.

Jens Laulunds bud på resultatet: 4-3 til Nuggets.

Portland Trail Blazers(3) – Oklahoma City Thunder(6)

Portland Trail Blazers tager imod Oklahoma City Thunder i en af de, på papiret, mest spændende kampe i første runde af slutspillet.

Portlands sejr på sidste spilledag betød, at de rykkede op som nummer tre i Western Conference.

Peter Wang:

- Jeg ville ikke ønske at møde Oklahoma. Udover Golden State Warriors så har Thunder det bedste topniveau af alle West-hold.

- Trail Blazers skal håbe på, at C.J. McCollum og Damian Lillard rammer topniveau. Og så skal McCollum komme hurtigt tilbage fra sin skade.

Peter Wangs bud på resultatet: 2-4 til Thunder.

Selvom Oklahoma City Thunder er lavere seeded end Portland, så er Russell Westbrooks Thunder-hold alligevel favoritter, vurderer TV 2 SPORTs basket-eksperter.

Jens Laulund:

- Portlands Josuf Nurkic er ude af serien, og det bliver bliver afgørende. McCollum og Lillard kan ikke vinde en hel serie for Trail Blazers.

- Hvis Thunders Russell Westbrook leverer sit sædvanlige niveau og tager de rigtige beslutninger, så har Trail Blazers ikke en chance.

Jens Laulunds bud på resultatet: 3-4 til Thunder.

Eastern Conference:

Milwaukee Bucks(1) – Detroit Pistons(8)

Milwaukee Bucks har NBAs bedste record og måske også ligaens bedste spiller i Giannis Antetokounmpo.

De er storfavoritter mod Detroit, som skal lægge op til fysisk spil med stjernerne Blake Griffin og Andre Drummond, hvis de skal have en chance.

Peter Wang:

- Milwaukee skal skyde så mange treere som muligt. Andre Drummond vil ikke dække uden for feltet, og Milwaukee skal netop forsøge at trække ham væk fra feltet.

- Milwaukees forsvar er det bedste i ligaen. Men de får problemer med Blake Griffin, som bringer noget fysik – og derfor sætter de nok Giannis Antetokounmpo på ham.

Peter Wangs bud på resultatet: 4-1 til Bucks.

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo kan meget vel dette års MVP. Bucks har NBAs bedste record i denne sæson.

Jens Laulund:

- Detroits træner Dwane Casey må undre sig over, hvordan han skal få stoppet Giannis Antetokounmpo, som selvfølgelig er nøglespilleren i serien. Det skal være Blake Griffins opgave at få stoppet Antetokounmpo, men han får det svært.

- Detroit skal håbe, at Brook Lopez ikke rammer mange trepointsskud, for gør han det, så får Andre Drummond det rigtig svært. For så skal han væk fra feltet og dække Lopez bag trepointslinjen.

Jens Laulunds bud på resultatet: 4-0 til Bucks.

Boston Celtics(4) – Indiana Pacers(5)

Inden sæsonen startede, var Boston en af favoritterne til at nå finalen fra den østlige konference. Det kan de måske stadig være, men deres grundspil var lidt af en skuffelse. I en af sæsonens sidste kampe slog de Indiana og beholdt dermed sit fjerdeseed og også hjemmebanefordelen i en eventuel kamp syv.

Peter Wang:

- Bostons Kyrie Irving har været en hovedpine i sæsonen. Men det er i slutspillet, at han skal præstere. Hvis han leverer varen i playoffs, som vi har set ham gøre før, så er det hele glemt.

Peter Wangs bud på resultatet: 4-1 til Celtics.

Kyrie Irving skal spille bedre end i grundspillet, hvis Celtics skal have succes i slutspillet.

Jens Laulund:

- Celtics er lidt dysfunktionelle. Hvis de skal have succes, så skal Kyrie Irving spille på sit højeste niveau. Det har været ham, der har fået skyld for at trække holdet ned. Men det er også ham, der skal løfte Boston op med det hold, de har nu.

- Irving skal kunne gøre sine holdkammerater bedre. Hvis ikke han formår det, så kan Boston sagtens ryge ud til Indiana.

Jens Laulunds bud på resultatet: 4-3 til Celtics.

Philadelphia 76ers(3) – Brooklyn Nets(6)

Philadelphia 76’ers er gået all-in på denne sæson, hvor de har erhvervet stjerner som Jimmy Butler og Tobias Harris. Brooklyn har efter flere magre år leveret flot spil igennem hele sæsonen, men de går ind til serien som underdogs.

Peter Wang:

- Philadelphia er storfavoritter. Joel Embiid har domineret Brooklyn i år – han skal sætte sig på kampene fra start, og holdet skal give ham bolden tæt ved kurven.

- Brooklyn har en chance, hvis de får lov at skyde mange treere.

Peter Wangs bud på resultatet: 4-1 til 76’ers.

Jens Laulund:

- Brooklyn har en chance for at stjæle en kamp, men de vinder ikke serien. De har et bredere hold, et dygtigt forsvar og gode trepointsskytter.

- De skal have en x-factor til at levere, hvis de skal skabe en spændende serie. Rondae Hollis-Jefferson kunne godt være ham, der skal levere det uventede.

Jens Laulunds bud på resultatet: 4-1 til 76’ers.

Philadelphia 76ers har brug for Joel Embiid, hvis de vil langt i slutspillet i denne sæson.

Toronto Raptors(1) – Orlando Magic(8)

Toronto Raptors har opgraderet på holdet i år ved at hente Kawhi Leonard til. Det giver dem forhåbninger om at nå finalen.

Første udfordring på vejen dertil er Orlando Magic, som har overrasket mange ved at snige sig med på et ottendeseed.

Peter Wang:

- Toronto er overhængende favorit, og de kan stille et vanvittigt forsvar op.

- Jeg troede på ingen måde, at Orlando ville komme i slutspillet. De har haft NBAs næstbedste forsvar i 2019 – det skal de udnytte. Men jeg kan ikke se dem vinde her.

Peter Wangs bud på resultatet: 4-1 til Raptors.

Jens Laulund:

- Toronto er kæmpe favoritter. Jeg kan ikke se, hvor Orlando kan gøre ondt på Raptors.

- Orlandos største problem er, at de ikke har en ordentlig point guard. Og Orlandos bedste spiller, den store center Nikola Vucevic, matcher rigtig dårligt op med Raptors’ center Marc Gasol, som bringer meget fysik.

Jens Laulunds bud på resultatet: 4-0 til Raptors.

Du kan følge NBA-slutspillet på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.