'Sindssyg' NBA-kamp tangerede 66 år gammel rekord

Der skulle hele fire gange forlænget spilletid til, før der kunne findes en vinder i kampen mellem Portland Trail Blazers og Denver Nuggets.

For bare anden gang nogensinde skulle en playoff-kamp i den bedste amerikanske basketball-liga, NBA, afgøres efter fire perioder af forlænget spilletid.

I tredje periode af den forlængede spilletid lagde Damian Lillard fra Portland bolden i kurven med otte sekunder tilbage, og da Denver Nuggets ikke fik noget ud af det efterfølgende angreb, skrev kampen sig ind i historiebøgerne.

- Det er den mest sindssyge kamp, jeg nogensinde har været med i. I hver periode af den forlængede spilletid virkede det som om, at det ene hold havde en fordel, men ikke kunne lukke det. Du kigger bare op på tidstavlen og tænker på, hvordan du vil have det, når kampen er færdig, sagde Damian Lillard til Portlands egen tv-kanal.

Ikke siden 1953 er en kamp i playoff endt i fire gange forlænget spilletid. Dengang var det i en kamp mellem Boston Celtics og Syracuse Nationals, hvor Bosten trak sejrrigt ud til sidst.

Kampen mellem Portland Trail Blazers og Denver Nuggets var endda meget tæt på at ende i en femte periode med forlænget spilletid. Bare fem sekunder før tid i den fjerde periode af forlænget spilletid havde Denvers Nikola Jokić muligheden for at bringe balance i regnskabet.

Ved stillingen 138-136 til Portland fik serberen tildelt to straffekast, men han missede det første forsøg, og i stedet endte kampen 140-137 til Portland Trail Blazers, da Seth Curry lige efter satte begge sine straffeforsøg.

Dermed fører Portland Trail Blazers playoff-serien med 2-1, hvor der spilles bedst af syv kampe. Den samlede vinder af opgøret avancerer til semifinalerne.