Basketball

Dansk basket-ikon stopper karrieren

Chris Christoffersen indstiller karrieren.  Lars Rasborg / Scanpix Denmark

Den 39-årige danske basketballspiller Chris Christoffersen har valgt at indstille sin aktive karriere.

En af de helt store er snart fortid i dansk basketball.

Chris Christoffersen har valgt at indstille karrieren efter denne sæson. Det skriver det 39-årige basketballikons klub, Bakken Bears, i en pressemeddelelse.

- Jeg har haft en fantastisk karriere, hvor jeg sammen med Bakken Bears har været med til at flytte dansk basketball fremad.

- Jeg vil huske vores fantastiske europæiske eventyr og de mange titler, men jeg vil især glæde mig over de rigtig mange venskaber, der er blevet skabt i løbet af de mange sæsoner, siger Chris Christoffersen i pressemeddelelsen.

Han er den spiller, der har spillet fleste kampe og lavet flest point for den aarhusianske klub med 555 kampe og 4644 point.

Derudover har Chris Christoffersen været med til at vinde ni mesterskaber og syv pokaltitler med klubben. Hvis holdet vinder mesterskabet igen i denne sæson, vil Christoffersen tangere rekorden for flest mesterskaber.

Bakken Bears har vundet de to første kampe i finaleserien mod Horsens. Serien spilles som altid bedst af syv kampe, og allerede torsdag kan Bakken sikre sig en matchbold, hvis det bliver til en sejr på hjemmebane i Chris Christoffersens måske sidste hjemmekamp.

Ved siden af basketballkarrieren har Chris Christoffersen gjort sig bemærket i en række tv-programmer. Den 218 centimeter høje basketballspiller har blandt andet været med i Vild med dans, Stjernetræf og Dagens mand.

Chris Christoffersen har fejret en lang række titler med Bakken Bears.