Basketball

Se øjeblikket, hvor NBA-hold vinder lodtrækning om kæmpetalent

New Orleans Pelicans havde heldet med sig, da de blev udtrukket som holdet, der får lov at vælge først i den såkaldte draft i NBA.

Nogle lodtrækninger er bare mere betydningsfulde end andre.

I nat vandt New Orleans Pelicans lodtrækningen, der med al sandsynlighed sikrer dem et af de største talenter i amerikansk basketball. Lodtrækningen, der giver dem ret til at vælge først i draften, hvor klubberne i NBA skal vælge nye spillere fra college eller internationale ligaer.

- Førstevalget er super vigtigt og særligt i et år som i år, hvor der er en spiller som Zion Williamson, som mange taler om som årtiets største talent. Det er en unik spiller, siger TV 2 SPORTs basketballekspert Jens Laulund.

Derfor var der også ekstra stor jubel, da New Orleans Pelicans fik nyheden om, at de havde vundet NBA draft-lotteriet.

Holdet fra Louisiana havde blot seks procents chance for at blive trukket først i lodtrækningen, men endte altså alligevel med at have heldet med sig.

Ingen tvivl om, hvem der bliver førstevalget

Selvom Pelicans endnu ikke har valgt spiller, står det allerede klart, hvem der bliver klubbens førstevalg, mener TV 2 SPORTs basketballekspert.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det er Zion, de vælger. Han er et fysisk og spillemæssigt talent udover det sædvanlige. Han har en fysik, man ikke har set før i NBA. Han er den mest hypede spiller, siden LeBron James.

- Zion Williamson er bare i en klasse for sig selv, og der sidder ikke et hold derude, der tør lade være at drafte Zion Williamson, hvis de fik chancen. Michael Jordan blev ikke valgt først, og der er blevet talt om det lige siden. Derfor kan jeg simpelthen ikke forestille mig, at der nogen, der tør ikke vælge ham først, siger Jens Laulund.

Også økonomisk vil det blive en gevinst for New Orleans Pelicans, at en spiller med Zion Williamsons talent kommer til holdet.

- Det ændrer noget på alle franchises, og for New Orleans betyder det rigtig meget. De kommer på landsdækkende tv nu langt flere gange end de andre. De ville have spillet for en halvtom arena rigtig mange gange næste år, og nu står de til at spille alle kampe for en fuld arena, lyder det fra basketballeksperten.

Draft rækkefølge:

 1. Pelicans
 2. Grizzlies
 3. Knicks
 4. Lakers
 5. Cavaliers
 6. Suns
 7. Bulls
 8. Hawks
 9. Wizards
 10. Hawks (via Mavericks)
 11. Timberwolves
 12. Hornets
 13. Heat
 14. Celtics (via Kings)