Kontroversiel træner blev fyret efter tumult – nu skifter han til konkurrent

Team FOG Næstveds nye cheftræner er Arnel Dedic, der blev fyret i Horsens IC efter tumult.

Team FOG Næstved har nu sat navn på den nye træner, som skal stå i spidsen for holdet i de kommende tre år.

Og det er et særdeles kendt navn i den danske basketliga. Den tidligere Horsens IC-træner Arnel Dedic skal fra næste sæson lede Næstved-holdet, og klubben ser meget store perspektiver i samarbejdet med den nye træner.

- Vi har set på det arbejde, Arnel har lavet, og vi har været meget imponeret. Vi har hele tiden tænkt, at det var en træner, vi rigtig godt har kunnet bruge. Vi starter på en blank side, og det skal han have tid til. Det er klart, at han ikke bare kan lave resulter med det samme, siger Næstveds direktør, Andreas Larsen, til TV 2 SPORT.

Team FOG Næstved fortæller, at de har været i dialog med Arnel Dedic, siden han stoppede samarbejdet med Horsens IC, og at der fra starten har været en god dialog om muligheder, udfordringer og perspektiver.

- Jeg glæder mig til at komme til Næstved. Jeg har et rigtigt godt indtryk, og det bliver spændende at komme til Næstved og være med til at bygge noget op, siger Arnel Dedic i en pressemeddelelse.

Fyret efter tumult i Horsens

Dedic har leveret store resultater med Horsens IC, som han i de seneste fem sæsoner har bragt i fem DM-finaler, hvori det er blevet til to sejre.

Men hans afsked fra Horsens forløb nok ikke på den måde, han havde drømt om.

Det var tumult mellem Dedic og Horsens-spilleren Brandon Tabb, der førte til fyringen af den ellers så succesrige træner. Det hele eskalerede i pausen af den tredje DM-finale mod Bakken Bears. Dedic havde skiftet Tabb ud i første halvleg, og i pausen ville han have amerikaneren til at forlade omklædningsrummet.

- Da vi kom ind i omklædningsrummet, sagde jeg, at han skulle gå ud: ”Jeg skal coache holdet, og du er ikke en del af holdet længere.” Det sagde jeg to gange. Og han blev ved med at sige nej. Så jeg tog fat i ham og ville smide ham ud. Han strittede imod, mens resten af holdet sad inde i omklædningsrummet. Til sidst sagde de: ”You have to fucking go out.” Det var dét. Sådan er historien. Nu føler jeg det som om, jeg er et bæst, der skal lukkes inde, sagde Dedic tilbage i maj om hele episoden.

Efter bataljen i omklædningsrummet tog Brandon Tabb hjem. Arnel Dedic blev fyret på et møde i klubben lørdag 11. maj klokken 10.30.

Og hans kommende arbejdsgiver har da også tænkt nøje over de bataljer, der skete i Horsens.

Har I haft overvejelser omkring det, der skete i Horsens?

- Ja, selvfølgelig har vi det. Men jeg ved, at han har været der i mange år, og jeg ved, hvad han har præsteret. Jeg ved også, at han har haft stor opbakning fra spillerne i Horsens. Han starter på en blank side, og så må vi se, hvordan vi kan gøre tingene sammen, siger Andreas Larsen.